Muffini – jednostavni, uvijek simpatičnog izgleda i oblika, a tako svestrani. Mogu biti slatki ili slani, poslužiti kao snack, za doručak ili kao desert, a posebno ih volimo u osvježavajućim okusima koji se mogu jesti kroz čitav dan. Baš zato vam danas donosimo recept za slatke, a lagane i osvježavajuće muffine s jagodama i jogurtom, kombinacijom kojoj će malo tko odoljeti.
Lagane, prozračne teksture tijesta i s dodatkom jagoda, pravog proljetnog voća, ovi muffini imaju sve što nam treba da bismo si zasladili život – a uz to ih je i jednostavno i brzo napraviti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Muffini s jagodama i jogurtom
Sastojci:
- 2 velika jaja
- 180 grama šećera
- 2 paketića vanilin šećera
- 200 g tekućeg jogurta
- 100 ml ulja
- 200 g glatkog brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 12 većih jagoda
Postupak pripreme:
- Jaja pjenjačom izmutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte prstohvat soli, ulje i jogurt pa kratko promiješajte smjesu. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa mikserom još sve kratko izmiješajte pjenjačom. Papirnate košarice posložite u kalup za muffine.
- Pripremljenom smjesom punite košarice za muffine do 2/3 visine. Jagode narežite na manje komade pa rasporedite ravnomjerno po tijestu. Prije nego dodate jagode, po želji možete na tijesto staviti 1 žličicu džema od jagoda ili malina.
- Muffine pecite 18-20 minuta na temperaturi od 170 °C. Čačkalicom provjerite jesu li pečeni. Kada se na čačkalici ne zadržava tijesto, znači da su gotovi. Izvadite ih, ohladite i zatim poslužite.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.