Napokon dolazi ljeto. Otkrivamo kako se pripremiti za sunčane dane na plaži

Svaka priprema tijela i kože je proces kojem se treba pristupiti ozbiljno i konzistentno

Proljetni sunčani dani nagovještaj su da nam uskoro dolazi ljeto, najljepše godišnje doba u kojem mnogi od nas napune energiju na plaži i uz more. Kako se ljeto približava tako sve više razmišljamo o tome kako se pripremiti za sunce, plažu i ljetne večernje izlaske.

Međutim, priprema za sunčane dane koji nam dolaze uz estetiku znači i brigu o općem zdravlju i dobrobiti za našu psihu. U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako se pripremiti za ljeto bez pritiska.

Postavite realne ciljeve

Često se uhvatimo da pripremu za ljeto krenemo realizirati prekasno. Prvi korak u pripremi za ljeto je postavljanje realnih i dostižnih ciljeva koji su ostvarivi, bilo u vidu tjelovježbi ili poboljšavanju prehrane. Umjesto fokusa na brzo mršavljenje i iscrpne dijete, fokus usmjerite na postizanje zdravijeg načina života i kreiranju svakodnevice koja vas veseli. Postavljanje malih, ali značajnih ciljeva pomoći će da ostanete motivirani i dosljedni.

Redovita fizička aktivnost uz pravilnu ishranu pridonosi općem zdravlju 

Zdrava i uravnotežena ishrana je ključna za pripremu tijela za ljeto jer poboljšava učinak tretmana koje odaberemo. Uključite puno voća, povrća, cjelovitih žitarica i proteina u svoju ishranu. Hidratacija je također od vitalne važnosti, stoga pijte dovoljno vode tokom dana i učinci na koži će biti vidljivi, kao i poboljšanje energije kroz dan.

Fizička aktivnost je neizostavan dio pripreme za ljeto. Kombinacija kardio vježbi, poput trčanja ili plivanja, i treninga snage pomoći će vam da sagorite kalorije i izgradite mišiće.

Brigom o koži brinemo o zdravlju i estetici 

Koža je najveći organ našeg tijela i zaslužuje posebnu pažnju, posebno tokom ljeta kada je izložena sunčevim zrakama. S obzirom na sve štetnija zračenja, osim zaštitom, ishranom, hidratacijom koži je potrebna briga tretmanima koji su individualno prilagođeni vašem tipu kože.

Stručnjaci Poliklinike Bagatin preporučuju nekoliko tretmana koji se mogu iskoristiti do 30.8. u Poliklinici Bagatin u Zagrebu i Splitu, a trenutno traje pre-summer sale od 20. do 31.5. 

Zo Skin Red Carpet tretman, odnosno Stimulator Peel ili ‘Red Carpet piling’, kako ga od milja nazivaju broja poznata lica iz Hollywooda, savršen je piling koji se može napraviti čak i u pauzi za ručak. Tretman je trenutno na 20% popusta, a prikladan je za sve tipove kože. Doprinosi blistavom izgledu i zdravlju kože bez iritacija i potrebe za oporavkom što je naročito poželjno prije nekog važnog događaja.

Učinkovit je kod bora i finih linija, beživotnog izgleda kože te kod grube i suhe teksture kože. Ne zahtijeva vrijeme oporavka, odnosno, nema za posljedicu crvenilo na licu kao što to uzrokuju drugi pilinzi što je, ujedno, njegova velika prednost. 

Jedan od najpopularnijih i sofisticiranijih tretmana lica koji istovremeno čisti, polira i vlaži kožu je HydraFacial tretman. Idealan je kada je suhoj i umornoj koži potrebna revitalizacija koja će joj osigurati dubinsku hidrataciju i njegu.

Za sve one koji su izloženi svakodnevnom stresu idealan je Reviderm Anti Ox tretman koji je također u fokusu pre-sale ponude Poliklinike Bagatin.

REVIDERM Anti OX sastoji se od temeljitog čišćenja lica, enzimskog pilinga te mikrodermoabrazije. Sastavni dio tretmana je mnogima omiljena – Anti OX masaža, odnosno masaža kistovima koja istodobno hrani i opušta kožu. Za kraj, na savršeno tretirano lice nanosi se zaštitni faktor kako bi ono bilo sjajno i blistavo. Briga o koži investicija u budućnost vlastitog zdravlja, ali i dobrog izgleda te se navedeni tretmani preporučuju 

Planirajte i budite dosljedni

Dosljednost je ključna za postizanje bilo kakvih ciljeva, bez obzira jesu li fokusirani na poslovni aspekt života ili privatni. Napravite plan vježbanja i ishrane kojem ćete se pridržavati, isplanirajte masaže, tretmane lica i sve one sitnice koje vesele kada kvalitetno uložimo vrijeme u sebe. Redovno praćenje napretka može vam pomoći da ostanete motivirani i prilagodite svoje planove po potrebi.

Ne zaboravite na mentalno zdravlje

Priprema za ljeto nije samo fizička, već i mentalna. Svakodnevni stres na poslu i anksioznost mogu negativno uticati na zdravlje i izgled te manjak energije i motivacije koja nam je potrebna za rad na sebi. Pronađite vremena za opuštanje i aktivnosti koje vas ispunjavaju srećom, bilo da je to čitanje knjige, meditacija, trčanje, provođenje vremena s prijateljima ili hobi na koji ste zaboravili. 

Priprema za ljeto ne mora biti stresna niti ekstremna već redovna i dosljedna. 

Fokusirajte se na vlastito zdravlje, postavite realne dugoročne ciljeve s kojima rezonirate i koji motiviraju te budite dosljedni u tome svakodnevno. Svako tijelo je jedinstveno i ljepota dolazi iznutra te ju prenosimo vlastitom energijom, a sve što radimo za sebe odražava se dugoročno na kvalitetu života. Ono što je najvažnije je da se dobro osjećamo u vlastitoj koži te da ljeti uživamo na najbolje moguće načine. 

FotoPR
BeautySavjetiNapokon dolazi ljeto. Otkrivamo kako se pripremiti za sunčane dane na plaži

Otvorenje nove zagrebačke kazališne scene

Tijekom večeri, gosti su imali priliku razgledati prostorije novog kazališta, ali i uživati u popularnoj predstavi "Ja, trudnica" Kerekesh Teatra. Predstava je do sada odigrana više od...

Facebook

99,687FanovaLajkaj