Takenoko predstavio novi proljetni meni – asian fusion u svom najsvježijem izdanju do sad

Spoj zapada i istoka nikad nije zvučao ukusnije.

Takenoko s ponosom nosi naziv prvog japanskog restorana otvorenog u Zagrebu. Tijekom svojih 15 godina postojanja, prometnuo se kao jedan od gastronomski najuzbudljivijih zagrebačkih restorana, ponajprije zahvaljujući iznimnim odabirom najkvalitetnijih svježih namirnica (tu se posebno ističe svjetska kvaliteta tune za sushi i sashimi), uvijek besprijekornom uslugom i vrhunskim specijalitetima. Za njih je zadužen dugogodišnji chef kuhinje, japanac Motohiko Mochizuki, koji svojim vještim kombiniranjem i istaknutim promišljanjem sastojaka stvara zanimljiv spoj zapada i istoka, tzv. asian fusion.

Unakyu

Za novi proljetni meni, koji ljubiteljima suvremene japanske kuhinje otkriva neke nove egzotične okuse i kombinacije, uz chefa Mochizukija, zaslužni su Mario Starman i Mario Obrovac. Proljetni meni je ambiciozan, sezonski, lagan i prepun neočekivanih kombinacija koje se fantastično nadopunjavaju. Od ribljih jela tako se izdvaja iznimno proljetno jelo – file romba na gelu od limuna i šafrana, zatim Unayku – marinirana jegulja spojena sa svježim krastavcem i kataifi tjesteninom te Hlap Takenoko, koji je ovdje spojen u aromatičnom miomirisnom spoju mladog luka, đumbira, češnjaka, meda, soja sosa te japanske rakije – sake. Kao posebno jelo s autorskim potpisom ističe se black sushi, sjajna kombinacija lososa u tempuri, krastavca, philadelphia sira, japanskog ponzu umaka (rižin ocat i citrus ponzu), tobbika (vrsta kavijara) i sipinog crnila.

Tuna Tataki s umakom od ježinca i wasabija

Takenoko je također prepoznat i kao restoran s odličnim jelima s mesom u glavnoj ulozi. Izvrsni janjeći kotleti s umakom od datulja i smokvi, Kobe hamburger, odnosno 3 mini hamburgera s najcjenjenijom i najskupocjenijom govedinom na svijetu i dodatkom mini rajčica, cikorije i miso majoneze te Striploin Black Angus, mek i sočan goveđi steak u neočekivanoj kombinaciji BBQ mango umaka i soli s tartufima, samo su neka od mesnih jela koji naprosto oduševljavaju, kako vizualno, tako i okusom i mirisom. Svježi sezonski deserti savršeno će zaokružiti svaki obrok, a kao iznimno osvježavajući ističu se lava cake – spoj popularnog macha pudinga i sladoleda od vanilije i Mochi, najpoznatija japanska slastica, veoma slična sladoledu, koja se u Hrvatskoj poslužuje ekskluzivno u Takenoku.

Tuna Kakuni

Kao pravi pioniri u praćenju svjetskih trendova u pripremi i serviranju hrane, Takenoko svojim novim menijem otvara proljetnu sezonu na najukusniji mogući način i donosi mnoštvo zanimljivih noviteta. Od interijera inspiriranog svjetskim metroploma, sjajne atmosfera, preko iznimne usluge, pa sve do pažljivo biranih vina i maštovite prezentacije jela, Takenoko predstavlja fine dining restoran u punom smislu te riječi. Stoga rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i zaljubite se nove, proljetne okuse egzotičnog Japana. Adresa je Masarykova 22.

Torta od sira
Suzuki tekka tempura
Striploin Black Angus – dry age
Parfe od tamne čokolade
Panna Cotta
Pačji confit
Mochi
Kobe hamburger
Juha od rajčice
Janjeći kotleti s umakom od datulja i smokvi
Hlap Takenoko
Guščja jetra s panna cottom
File romba na gelu od limuna i šafrana
File lososa u miso umaku
Creme brulee
Carpaccio s prahom od miso paste
Black sushi
Biftek Tataki s umakom od Dijon senfa
Biftek s balsamico teriyaki umakom
GastroJolie apetiteTakenoko predstavio novi proljetni meni - asian fusion u svom najsvježijem izdanju...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj