Berbe grožđa trenutno se odvijaju diljem zemlje, a šetnje vinogradima i uživanje u tim slatkim bobicama kao i njihovim produktima, vinu i moštu, navelo nas je da potražimo neki slatki, brzi recept s temom grožđa. Naravno, društvene mreže nas nisu iznevjerile pa smo tako ubrzo nabasali na zanimljiv i za pripremu lak i brz desert za prosecco bobice grožđa – zapravo zdrave alkoholne ‘gumene bombone’!
Sve što vam treba su 4 sastojka koja je lako nabaviti te malo dobre volje, a oduševljenje finalnim rezultatom ovog snacka je zagarantirano. Mi znamo da ćemo ovu poslasticu poslužiti na prvom dinner partyju s prijateljima koji organiziramo ove jeseni.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Prosecco bobice grožđa
Sastojci:
- 0,75 l prosecca
- 1 dcl votke
- 1 kg grožđa
- šećer
Postupak pripreme:
Prvo grožđe maknite s grozda, tako da imate punu zdjelu bobica. Zatim pomiješajte prosecco i votku te njima prelijte svoje grožđe. Ostavite posudu u hladnjaku najmanje jedan sat te zatim, kada se sve dobro ohladilo, ocijedite grožđe cjedilom, osušite ga, prebacite ga u manji lim za pečenje i pospite šećerom. Sve protresite dok se svaka boba ne prekrije šećerom te dodatno opet ohladite bobice u hladnjaku, a onda hladno poslužite u zdjelicama ili čašama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.