Zašto je važno misliti drugačije i može li se živjeti od umjetnosti?

Novi hrvatski Elle posvećen snazi kreativnosti od danas je na tržištu te donosi 260 stranica inspiracije, kreacije, umjetnosti, priča i mode!

KREATIVNOST je pokretačka sila svakog biznisa, posla, otkrića, napretka ili promjene. Upravo zato, hrvatsko izdanje najtiražnijeg lifestyle magazina na svijetu Ellea, novi rujanski broj posvećuje snazi kreativnosti.

Šest hrvatskih umjetnika – od kojih su neki već zaslužili seniorsku poziciju u umjetničkim krugovima, poput Matije Čopa, kojem smo crashali (uz sva dopuštenja, naravno!) na posljednji dan izložbe u zgradi HDLU-a, slavnoj „Džamiji“, ili profesorice Ivane Mrčele, koja se bavi rodnim identitetima u svojem radu, ili kultne Marine Mesar OKO, koja je postala epitom za spoj urbanog i arta, a neke mlade nade ili „the ones to watch“, poput Luise Pascu i Hane Hanak, dobili su uredničke ključeve za editorijal posvećen njihovoj viziji umjetnosti i žene. Pritom je Hana Grizelj, dobitnica Elle Style Awards nagrade za model godine 2023., bila njihova muza“, ističe Jelena Veljača, glavna urednica Elle, dodavši da su umjetnici ekskluzivno za Elle otvorili vrata svojih domova i ateljea, i pokušali objasniti filozofiju stvaranja i metafizičku moć kreacije.

Osim toga, pričali su i o školovanju, preprekama, predrasudama, svojem stvaranju i kako se doista umjetnici uklapaju u „stvarni svijet“. Elle ih je pitao i može li se živjeti od umjetnosti; ali ne samo njih, već i četiri spisateljice koje – žive od pisanja. Kolumne Ivane Bodrožić, Jelene Svilar, Vedrane Klepice i Zrinke Pavlić o tome koliko je ženi teško kreirati prostor kreacije, koliko je teško izboriti se za njega, koliko je teško zadržati ga, i zadržati zdrav razum pritom, natjerat će vas i na suze i na smijeh.

Jesenski Elle i dalje je najdeblje izdanje na hrvatskom tržištu – od 260 luksuznih stranica prepunih inspirativnih priča, čak 60 stranica posvećeno je kreiranju savršenog jesenjeg trenda, a 200 stranica istražuje i sve što nas sve sprečava da budemo kreativni u svakodnevnom životu: strah, godine, reakcije okoline, novac, psihološke barijere. Povratak u urede, u automobile kojima vozimo našu djecu na sve silne aktivnosti, u naše kade, u naše domove, u rutinu, na plac, u shopping, u sezonu evenata, na vikend putovanja, u stvarnost – nije uvijek najlakši, ali Elle odabirom trendova, priča, intervjua, glazbe, događanja, kozmetike, namještaja, hrane, pokreće vašu unutarnju kreativnu silu!

LifestyleZašto je važno misliti drugačije i može li se živjeti od umjetnosti?

Facebook

99,687FanovaLajkaj