Mramorni kolač na jesenski način – s bundevom!

Tradicionalni desert kakav su radile naše bake, ali s dodatkom omiljene jesenske namirnice.

Volimo klasike među kolačima, a mramorni kolač to sigurno je. Mekano biskvitno tijesto, bogati okus i tekstura koja se savršeno slaže uz šalicu čaja ili kave čine ovaj kolač omiljenim među generacijama, a sada ga tijekom listopada radimo uz dodatak bundeve, kraljice jeseni.

Osim što će mramornom kolaču pire od bundeve dati divnu narančastu boju, isto tako će dodati ekstra sočnosti ovom kolaču pa ćete dobiti izdašan mramorni biskvit zanimljivog izgleda. Priprema je krajnje basic, a recept vas čeka u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli T A B L I S S I M E (@tablissime)

Mramorni kolač s bundevom

Sastojci:

  • 240 g glatkog brašna
  • 120 g šećera
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1⁄2 žličice soli
  • 50 g maslaca sobne temperature
  • 150 g pirea od bundeve
  • 1jaje
  • 80 g jogurta
  • 80 g tamne čokolade, nasjeckane
  • maslac

Postupak pripreme:

  • Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a kalup za kruh dimenzija 20 x 10 lagano namastite maslacem.
  • U posudi srednje veličine izmiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi miksajte maslac i šećer, na srednje jakoj brzini, otprilike jednu minutu.
  • U vodi skuhajte bundevu dok ne omekša, a onda ju ispasirajte u pire. Dodajte pire od bundeve, jaje i jogurt pa miksajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte smjesu s brašnom i miksajte na laganoj brzini dok ne dobijete homogenu smjesu.
  • Nasjeckanu čokoladu otopite na pari ili u intervalima po 30 sekundi u mikrovalnoj pećnici i ostavite kratko da se ohladi.
  • Umiješajte 6 do 8 žlica smjese s pireom od bundeve u otopljenu čokoladu i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  • Žlicom naizmjenično stavljajte smjesu s čokoladom i bez čokolade u pripremljen kalup za kruh. Kad ste potrošili cijelu smjesu, s pomoću noža kružnim pokretima lagano promiješajte.
  • Stavite u pećnicu i pecite 75 minuta. Ohladite 10 minuta u kalupu, izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rosa • Be Nice Make a Cake (@benicemakeacake)

GastroReceptiMramorni kolač na jesenski način – s bundevom!

Adventski sajam umjetnina Art Zagreb u Domu HDLU-a od 12. do 15. prosinca

Najveća novost ovogodišnjeg sajma je da sudjeluju isključivo galerije, pomno odabrane prema kvaliteti umjetnika koje predstavljaju. Ovaj pozivni model okuplja 16 prestižnih galerija, koje...

Facebook

99,687FanovaLajkaj