Ovih dana prve su pahulje zabijelile predjele Lijepe Naše, a najavljuju nam da će se takvo pravo zimsko vrijeme i nastaviti.
Osim uživanja u gustim juhama i toplim, mesnim obrocima koji su esencija zimske hrane, ako tražite način da se istovremeno zagrijete te si podignete i raspoloženje, imamo pravu stvar za vas – recept Jamieja Olivera, ‘Golog kuhara’, za fini, kremasti i domaći liker od bijele čokolade. Priprema ne može biti jednostavnija, a okus ovog pića/deserta bogatiji.
Jedino je važno da liker dobro, dobro rashladite prije posluživanja, pa ga je najbolje pripremati navečer, kako bi ostao preko noći u hladnjaku – a onda sljedeći dan možete uživati u njegovoj rapsodiji okusa.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Domaći liker od bijele čokolade
Sastojci:
- 60 g bijele čokolade
- 2 jaja
- 3 žlice šećera u prahu
- 125 ml mlijeka
- 90 ml ruma
- 90 ml vinjaka
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- 125 ml slatkog vrhnja
Postupak pripreme:
- Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom. Smjesi od žumanjaka dodajte rastopljenu čokoladu, mlijeko, rum, vinjak i muškatni oraščić. Ugrijte smjesu na laganoj vatri, ali pripazite da ne zakipi. Ohladite i stavite u hladnjak preko noći.
- Izmiksajte šlag u jednoj posudi i bjelanjke u drugoj u čvrsti snijeg. Tučeno slatko vrhnje i snijeg od bjelanjaka umiješajte, jedno po jedno, u liker od žumanjaka.
- Prelijte tekućinu u čaše za liker i pospite s mrvicom muškatnog oraščića – u slast!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.