Čini nam se kako je pola države ovih dana na skijanju, a kako su ove godine snježni i skijaški uvjeti u Alpama skoro pa idealni, malo smo zavidni na sve objave i storyje koje pratimo na Instagramu. Bilo da ste kao i mi zatočeni u uredu ili da ste pak među sretnicima koji uživaju u snježnim radostima, dan si možete uljepšati zimskim talijanskim koktelom Bombardinom – pravom alkoholnom bombicom.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ovaj koktel nastao je u sjevernoj Lombardiji, prema legendi tako da ga je smutio časnik za četiri skijaša pobjegla od mećave. Kako su skijaši tražili da im napravi nešto što će ih zagrijati, časnik je brzinski u svojoj kolibi u Alpama smutio napitak od viskija, mlijeka i zabaglionea, odnosno kreme od jaja. Sve sastojke je doveo do točke vrenja i poslužio napitak vruć – a oduševljenje skijaša nije izostalo.
Od tada do danas recept se ponešto promijenio, pa se mlijeko zamijenilo šlagom, a viski brandyjem, za još veću puninu okusa. Priprema je jako jednostavna, a okus bombastično fin.
Bombardino koktel
Sastojci:
- 1 mjerica brandyja
- 2 mjerice likera od jaja
- šlag za vrh
Postupak pripreme:
Prvo zagrijte liker od jaja, ali pazite da vam pri grijanju ne zakipi. Zatim ga tako ugrijanog prelijte u čašu i dodajte mu brandy te sve dobro pomiješajte. Na sam vrh šalice dodajte šlag i poslužite toplo.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.