Jedini kolač koji jedemo ove zime je panettone tiramisu, a mi imamo recept!

Ako ste mislili da ne postoji bolji desert od klasičnog blagdanskog, izdašnog panettonea – prevarili ste se. Naime, nabasali smo na Instagramu na apsolutno senzacionalan recept za panettone tiramisu koji je okusom jednako dojmljiv kao i izgledom. Meke kriške panettonea u ovom receptu mijenjaju klasične piškote, a krema od tiramisua slijedi receptnu tradiciju tog talijanskog deserta.

Ovim spojem tradicionalnog talijanskog slatkog kruha i vjerojatno najpoznatijeg talijanskog deserta, tiramisua, nastaje okusna senzacija koja se topi u ustima, a poslužite li ju na svom blagdanskom stolu možete biti sigurni da će vam svi gosti izaći iz stana zadovoljni i siti. Recept vas čeka u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Conor Curran (@creamy_confusion)

Panettone tiramisu

Sastojci:

  • 300 g panettonea
  • 250 g mascarpone sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 šalica espressa
  • 100 ml amaretta ili ruma (po izboru)
  • Kakao prah za posipanje
  • Kakao ili naribana čokolada za ukrašavanje

Postupak pripreme: 

  • Panettone narežite na tanke kriške. Pripremite posudu za serviranje tiramisua – najbolje veliku keramičku ili vatrostalnu posudu.
  • U manjoj posudi pomiješajte topli espresso koji ste skuhali te amaretto ili rum.
  • U posudi umutite žumanjke i šećer dok ne postanu svijetli i kremasti. Zatim nježno dodajte mascarpone sir i nastavite s miješanjem ručno dok ne dobijete glatku, sjajnu kremu.
  • U drugoj posudi umutite slatko vrhnje dok ne postane čvrsto. Pažljivo onda šlag sjedinite s mascarpone kremom.
  • Krenite slagati svoj tiramisu – umačite panettone u tekućinu od kave i alkohola, slažite na dno posude, a onda sve prelijte slojem kreme od mascarponea. Opet slažite red panettonea i tako redajte dok sve ne potrošite pazeći da zadnji sloj bude krema. Pospite  kakaom ili naribanom čokoladom za kraj i uživajte u svakom zalogaju!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Camilla Hamid (@camillahamid)

GastroReceptiJedini kolač koji jedemo ove zime je panettone tiramisu, a mi imamo...

Facebook

100,860FanovaLajkaj