Kako održati dobru formu vježbajući kod kuće?

Ako želite održati formu, ne trebate nužno ići u fitness centre. Vježbanje kod kuće može također donijeti rezultate jer sve je bolje nego ništa, pod uvjetom da vježbe izvodite pravilno i s maksimalnim oprezom.

Čak i bez sofisticiranih sprava za vježbanje, učinkovita vježba je još uvijek moguća, no trebat će vam neke osnove i volja. Za aerobni trening, najvažnija stavka je adekvatna sportska obuća. Neodgovarajuća obuća može potencijalno dovesti do ozljeda. U sportskim trgovinama možete tražiti savjet prodavača koje tenisice izabrati i za koju aktivnost. Uz obuću, važna je i odjeća u kojoj se dobro osjećate te da je napravljena od materijala koji dišu i brzo se suše. Da biste sigurno i učinkovito vježbali kod kuće, trebate biti fokusirani na trening. Pokušajte odraditi najmanje 30 minuta vježbanja umjerenog intenziteta, 3-4 dana u tjednu, kako biste ostali u formi.

Nekoliko odličnih savjeta:

  1. Pokušajte tehniku vježbi usvojiti od početka kako biste bili sigurni da ispravno koristite svoje mišiće.
  2. Ne zaboravite zagrijavanje na početku te hlađenje na kraju aktivnosti i uzmite dan za odmor.
  3. Pazite na prehranu – pratite dnevni kalorijski unos kao i unos tekućine; pijte vodu prije, tijekom i nakon aktivnosti.
  4. Budite svjesni vremenskih uvjeta u kojima vježbate te provjerite imate li adekvatnu obuću i opremu s obzirom na izabranu aktivnost.

Dok kupujete opremu za kućnu upotrebu pripazite na jednostavnost korištenja, svestranost, cijenu i izdržljivost. To se tiče i odjeće u kojoj vježbate. Ima divnih stvari stvari brendova Reebok, Nike i Puma, a nama je posebno zanimljiv kvalitetan brend po pristupačnoj cijeni Energetics fitness, koji je ekskluzivno dostupan u Intersportu.

LifestyleZdravljeKako održati dobru formu vježbajući kod kuće?

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram