Obožavamo mekane tradicionalne fritule

Fritule su pravi tradicionalni desert, a svako podneblje ima svoju verziju. Mi vam donosimo jednostavan i provjereno uspješan recept!

Jednostavne, brze za napraviti i što je najbitnije, jako ukusne fritule mnogima su omiljeni slatki zalogaj. Savršeno su dovoljne same za sebe i posute šećerom u prahu, ali mi ih volimo kombinirati sa slatkim umacima, Nutellom, Linoladom, kristal šećerom i cimetom… Mogućnosti su brojne!

Sastojci:

500 g brašna
2 vanilin šećera
1 žličica soli
kora jednog limuna
2 žutanjka
500 ml mlijeka
50 g šećera
1 kocka svježeg kvasca

Priprema:

U malo toplog mlijeka razmrvite kvasac, dodajte žličicu šećera i ostavite da se digne. U zdjelu stavite brašno pa odmah dodajte kvasac. Nakon kvasca dodajte vanilin šećer, koricu limuna, sol, dva žumanjka i polako lijevajte toplo mlijeko (ne smije biti prevruće) i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. U tavi zagrijte ulje i u vrelo, duboko ulje žličicom stavljajte smjesu. Pecite dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Gotove fritule posipajte šećerom u prahu ili ih poslužite sa slatkim dodatkom po želji.

GastroReceptiObožavamo mekane tradicionalne fritule

Modni tjedan za pamćenje – 25% popusta na cijelu kupovinu!

Pravi trenutak za stilsku obnovu upravo je stigao – od 5. do 8. lipnja, najpoznatiji modni koncept Fashion&Friends i brendovi pod okriljem Fashion Companyja nude ti 25% popusta na cijelu...

Facebook

100,860FanovaLajkaj