Obožavamo mekane tradicionalne fritule

Fritule su pravi tradicionalni desert, a svako podneblje ima svoju verziju. Mi vam donosimo jednostavan i provjereno uspješan recept!

Jednostavne, brze za napraviti i što je najbitnije, jako ukusne fritule mnogima su omiljeni slatki zalogaj. Savršeno su dovoljne same za sebe i posute šećerom u prahu, ali mi ih volimo kombinirati sa slatkim umacima, Nutellom, Linoladom, kristal šećerom i cimetom… Mogućnosti su brojne!

Sastojci:

500 g brašna
2 vanilin šećera
1 žličica soli
kora jednog limuna
2 žutanjka
500 ml mlijeka
50 g šećera
1 kocka svježeg kvasca

Priprema:

U malo toplog mlijeka razmrvite kvasac, dodajte žličicu šećera i ostavite da se digne. U zdjelu stavite brašno pa odmah dodajte kvasac. Nakon kvasca dodajte vanilin šećer, koricu limuna, sol, dva žumanjka i polako lijevajte toplo mlijeko (ne smije biti prevruće) i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. U tavi zagrijte ulje i u vrelo, duboko ulje žličicom stavljajte smjesu. Pecite dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Gotove fritule posipajte šećerom u prahu ili ih poslužite sa slatkim dodatkom po želji.

GastroReceptiObožavamo mekane tradicionalne fritule

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram