Namaz od pečenog češnjaka o kojem ćete postati ovisni

Jednom kad ga probate, nema vraćanja!

Češnjak ili volite ili ne volite, a oni koji spadaju u prvu grupu bit će oduševljeni receptom koji će pokazati kako napraviti namaz od pečenog češnjaka. Usudit ćemo se reći da bi čak i mrzitelji ove namirnice mogli zavoljeti spomenuti namaz jer češnjak u pećnici izgubi svoju karakterističnu “žestinu” i poprimi jedan potpuno novi okus. Osim što ga možete jesti kao prilog bilo kojem mesu i povrću, bit će savršeno dostatan i prava poslastica uz najobičniji komad prepečenog kruha. Svakako, možete i eksperimentirati i umiješati ga u omiljenu tjesteninu ili čak juhu, posolite ga i nadodajte malo maslinovog ulja i rasporedite po pizza tijestu prije dodavanja drugih namirnica, umiješajte ga u pire od bilo kojeg povrća…

Potrebno vam je:

    • češnjak
    • sol
    • maslinovo ulje
    • papar

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roxana Florescu (@lightgoodfood_by_roxana) on

 

Priprema:

Izaberite veće glavice češnjaka (količina po izboru), nožem odrežite gornji dio tako da režnjevi budu vidljivi. Tako odrezane glavice stavite u pleh u koji ste rasporedili malu količnu maslinovog ulja (odrežite donji dio pažljivo ako glavice ne mogu samostalno stajati).

Češnjak prelijte s maslinovim uljem (osim okusa, tako ćete spriječiti da izgori), posolite i popaprite. Pleh prekrijte aluminijskom folijom i ubacite u pećnicu na 190 stupnjeva nekih 40 do 45 minuta. Zgrabite donji dio glavice i prstima pritisnite pri čemu će režnjevi češnjaka lako izaći i imat će mekanu konzistenciju. U slast!

GastroReceptiNamaz od pečenog češnjaka o kojem ćete postati ovisni

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram