Bez njih teško da može proći proslava ili neki blagdan, redovit su gost na našim stolovima, a imaju i vojsku sljedbenika kojima je to najdraža slastica. Čupavci su jednostavan kolač koji se sastoji od biskvita, čokolade i kokosovog brašna, a ako volite ovu klasičnu verziju, možda je vrijeme da isprobate bijele koji će vas jednako oduševiti! Postupak vas čeka u nastavku…
Biskvit
- 3 jaja
- 50 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 150 g pšeničnog oštrog brašna
- pola praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Krema
- 200 g bijele čokolade
- 150 g maslaca
- 200 ml mlijeka
- 2 žlice likera od kokosa
- 120 g kokosovog brašna
- 100 g badema u listićima
Priprema
Za početak žumanjke i šećer pjenasto izmješajte te im dodajte ulje i brašno koje pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu ulijte u prethodno nauljen i brašnom posipan pleh. Stavite u pećnicu na temperaturu od 180 °C oko 20 minuta. Biskvit stavite na hlađenje.
Mlijeko i čokoladu na kockice zagrijte i kad se otopi nadodajte maslac i zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i nadodajte liker od kokosa.
Ohlađeni biskvit narežite na kockice i umakajte u rastopljenu čokoladu i smjesu kokosova brašna i listića badema.