Mali odmak od klasike! Jeste li ikada probali bijele čupavce?

Za ljubitelje bijele čokolade i hrskavih listića badema!

Bez njih teško da može proći proslava ili neki blagdan, redovit su gost na našim stolovima, a imaju i vojsku sljedbenika kojima je to najdraža slastica. Čupavci su jednostavan kolač koji se sastoji od biskvita, čokolade i kokosovog brašna, a ako volite ovu klasičnu verziju, možda je vrijeme da isprobate bijele koji će vas jednako oduševiti! Postupak vas čeka u nastavku…

Biskvit

  • 3 jaja
  • 50 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 150 g pšeničnog oštrog brašna
  • pola praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Krema

  • 200 g bijele čokolade
  • 150 g maslaca
  • 200 ml mlijeka
  • 2 žlice likera od kokosa
  • 120 g kokosovog brašna
  • 100 g badema u listićima

 

Priprema

Za početak žumanjke i šećer pjenasto izmješajte te im dodajte ulje i brašno koje pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu ulijte u prethodno nauljen i brašnom posipan pleh. Stavite u pećnicu na temperaturu od 180 °C oko 20 minuta. Biskvit stavite na hlađenje.

Mlijeko i čokoladu na kockice zagrijte i kad se otopi nadodajte maslac i zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i nadodajte liker od kokosa.

Ohlađeni biskvit narežite na kockice i umakajte u rastopljenu čokoladu i smjesu kokosova brašna i listića badema.

GastroReceptiMali odmak od klasike! Jeste li ikada probali bijele čupavce?

Facebook

99,687FanovaLajkaj