Predobra verzija “Browniesa” koju možete jesti bez grižnje savjesti

Zdrava verzija omiljenog kolača koja je jednako dobra kao original! 

Popularni čokoladni kolač “brownies” koji se inače jede topao i u kombinaciji sa sladoledom od vanilije, slastica je koju si ne možete često priuštiti ako pazite na prehranu i unos šećera u tijelo. No, da se i ovaj desert može napraviti u zdravoj verziji, dokaz je recept s tamnom čokoladom, grčkim jogurtom i zobenim pahuljicama koji smo pronašli na blogu Chelseasmessyapron.com.

Što vam je potrebno?

  • 1 i pol šalica tamne čokolade
  • 6 žlica otopljenog kokosovog ulja
  • 1 šalica grčkog jogurta
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • prstohvat soli
  • pola žličice praška za pecivo
  • pola šalice kokosovog šećera
  • 3/4 šalice zobenog brašna (ili mljevenih zobenih pahuljica)

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite pleh (otprilike 20 x 20) folijom i premažite kokosovim uljem.

2. Jednu šalicu kosane tamne čokolade stavite u zdjelu, zagrijte kokosovo ulje i u tekućem stanju stavite 6 žlica u čokoladu, miješajte dok se čokolada ne rastopi.

3. Nadodajte grčki jogurt u smjesu te potom ekstrakt vanilije, prašak za pecivo i kokosov šećer.

4. U blenderu smiksajte zobene pahuljice, spremne su kad nalikuju na brašno (tek nakon blendanja izmjerite potrebnu količinu, tj. 3/4 šalice). Brašno umiješajte u smjesu i potom stavite ostatak od pola šalice čokolade. Sve promiješajte.

5. Rasporedite smjesu u pleh, pecite od 28-32 minute ili kada vilica izađe iz smjese čista (obavezno pazite da ne prepečete kolač, bolje da je lagano “sirov” jer će tako biti sočniji). Kolač u hladnjaku možete čuvati do tri dana, a jednako je ukusan hladan i topao!

Ako vam nedostaje verzija sa sladoledom, poslužite se grčkim jogurtom koji ćete obogatiti s par kapi ektrakta vanilije i poslužite ga uz topli brownie.

Pogledajte i video verziju recepta za jasnije upute:

GastroGreen healthyPredobra verzija "Browniesa" koju možete jesti bez grižnje savjesti

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram