Sezona je jagoda pa je pravo vrijeme da ovo ukusno voće uvrstite u svoju prehranu. Jedan od omiljenih načina konzumacije su svakako razne slastice pa vam danas donosimo recept za kolač s jagodama i bogatom kremom od vanilije i bijele čokolade. U nastavku pročitajte koje su vam namirnice potrebne te način pripreme:
Biskvit:
300 g glatkog brašna
150 g šećera
100 g maslaca
1 limun
2 jaja
250 ml jogurta
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
Krema:
800 ml mlijeka
100 g šećera
2 vrećice pudinga od vanilije
200 g maslaca
250 g bijele čokolade
vanilin šećer
500 g jagoda
Postupak:
U posudi miksajte jaja, šećer, vanilin šećer i omekšali maslac. Postepno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, miješajući dodajte jogurt, sok i koricu od limuna. Kad dobijete glatku smjesu, ulijte je u kalup za pečenje obložen pek papirom te stavite peći na 180 C 30 minuta. Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Od 800 ml mlijeka odluzmite nekoliko žlica i razmutite puding. Ostatak mlijeka stavite grijati i dodajte šećer i vanilin šećer, kad mlijeko zavrije dodajte puding, maknite s vatre i miješajte još 2,3 minute dok se ne zgusne. Smjesi dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se ne rastopi pa ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte maslac pa sve skupa izmiksajte. Ohlađeni biskvit premažite kremom, a na vrh posložite prethodno očišćene jagode. Kolač stavite na hlađenje najmanje 2 sata prije konzumiranja.