Tijekom velikih vrućina zasigurno izbjegavate pretjeran boravak u kuhinji i tražite ukusna jela koja se mogu spraviti u kratkom vremenu. Recept koji ćemo vam danas otkriti upravo je takav; svjež, jednostavan i gotov za 15 minuta. Riječ je o tjestenini (ako pazite na prehranu izaberite integralnu) s umakom od rajčica koji se ne kuha.
Potrebno vam je (za količinu umaka za tri osobe):
- 0,5 kg cherry rajčica (narezanih)
- 1 manja tikvica (naribana)
- svežanj bosiljka
- češnjak
- sol, papar (začini po želji)
- špageti
- maslinovo ulje
- parmezan
Priprema:
U blender ubacite rajčice, bosiljak, češnjak, sol, papar i usitnite do konzistencije pirea. Pomiješajte s naribanom tikvicom i prelijte tjesteninu (koju ste prethodno skuhali). Posipajte parmezanom i s maslinovim uljem.