Kako urediti i unijeti toplinu u podstanarski stan?

Nekoliko savjeta...

Ako ne živite u vlastitom stanu ili kući nego u unajmljenom prostoru, sigurno ste poželjeli prilagoditi prostor sebi i svojim afinitetima. S obzirom da se u Hrvatskoj u većini slučajeva iznajmljuju već opremljeni stanovi, na velike stvari u uređenju poput namještaja ne možete utjecati, ali zato možete napraviti male preinake koje će vam puno značiti, a neće vam previše oštetiti budžet.

Iako znate da nećete u tom stanu provesti cijeli život, neka vas uvijek vodi misao da ste tu sada i bit ćete još mjesec, šest mjeseci, godinu i važno je osjetiti onu toplinu doma kada uđete u stan.

Već smo spomenuli da na dosta stavki nećete moći utjecati, ali radite s onim što imate – možda žuta sofa nije vaš prvi izbor ili plavi kuhinjski elementi, ali sve se da popraviti uz detalje poput tepiha, lampi, košara, slika, ogledala i sl.

Prvi korak je da dobro sagledate situaciju i napravite plan u koji morate, naravno, uključiti i financije. Ono što isto tako ne smijete zaboraviti je pohrana stvari koje ste zatekli u stanu. Ako se ne možete dogovoriti s vlasnikom da pohrani stvari, onda morate sami pronaći rješenje. Za sitnice poput slika, ukrasa i slično, idealne su kutije – one kartonske sa raznolikim dezenima možete pronaći već za 20-tak kuna, a za veće stvari poput televizora ili tepiha koristite prostor koji nije u prvom planu, poput podnožja kreveta. Napravite popis stvari koje su vam nužne – kao što su posteljina i posuđe, a onda krenite s detaljima od kojih će neki biti i funkcionalni.

Spavaća soba

Prva stvar koju ćete primjetiti kad uđete u sobu najčešće je krevet pa je posteljina jedna od prvih stvari u koju možete investirati. Izbor je zaista velik, a ovisno o efektu koji želite postići birajte one s uzorkom ili jednostavne jednobojne modele u neutralnim nijansama poput bijele ili sive. Spavaću sobu dodatno možete ukrasiti malim tepihom, lampom, fotografijama dragih ljudi…

@kat_at_croft_corner
@thewhitehoneyhome

Dnevna soba

Ovo je prostorija u kojoj najvjerojatnije provodite najviše vremena, a u nju možete uvrstiti cijeli niz komada. Novi tepih, stolić, ukrasni jastuci, prekrivač za sofu, slike, lampe sobne biljke… S obzirom da je izbor zaista velik, procijenite što je vama najvažnije da se osjećate ugodno i rasporedite troškove kroz nekoliko mjeseci (npr. ne morate odmah kupiti četiri ukrasna jastuka i tri biljke, kupujte periodično i uživajte u procesu).

@fleurrell
@apogee_interiors

Kuhinja i blagovaonica

Bez obzira imate li već sve potrebno posuđe poput lonaca, tava, pribora za jelo, uvijek se možete počastiti finim čašama za vino i upečatljivim stolnjakom koji će uljepšati svaki obrok.

@ispydiy

Kupaonica

Kupaonica je jedna od najvažnijih prostorija u stanu i pri biranju stana obratite pažnju u kakvom je stanju jer nažalost loše pločice, kada ili umivaonik nije nešto što možete zamijeniti ili kamuflirati. Ono čime je možete personalizirati je boja ručnika, kupaonskih tepiha, ali i poneke biljke.

@kat_at_croft_corner
@candycoloredhome
Jolie domInterijeriKako urediti i unijeti toplinu u podstanarski stan?

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram