Planirate preko vikenda posjetiti Fuliranje? Evo samo djelić slanih i slatkih poslastica koje vas čekaju

Raskoš gurmanskih, glazbenih i zabavnih senzacija na najboljoj adventskoj lokaciji u Zagrebu

Strossmayerov trg od 28. studenoga 2018. do 1. siječnja 2020. postaje čarobna, živopisna pozornica, na kojoj svi mogu isprobati fine zalogaje, popiti neki od kreativnih napitaka, ujediniti lijevu i desnu u strastvenom plesu, “zarundati” s frendovima i fotnuti svoj najljepši osmijeh u Photo Boothiqueu ili na jednom od photo pointova (Jamnica, Radio 101, Pun kufer…). Prijatelje Fuliranja očekuje više do 100 jela, a 16 live nastupa i više od 35 DJ’a kurira agencija Adriatic Coasting. Iz glazbenog programa izdvajamo pravi spektakl: Jimmy Brown, bubnjar iz pop-reggae sastava UB40  te njihov vokalist Gilly G uz potporu Danny Kane-a iz Birminghama nastupaju na Fuliranju. Vrući ritmovi Cubisma obojit će Latino Badnjak Strossovom trgu, a očekuje nas i nastup grupe Kuzma&Shaka Zulu. Svake nedjelje dovedite svoje mališane na Family day gdje će uživati u nastupima dječjih zborova, a mladi umjetnici će svojim glazbenim bravurama širiti dobru vibru od podneva do kasnih noćnih sati.

Čak tridesetak ugostiteljskih kućica u kojima kormila drže poznati Chefovi i food entuzijasti, kao i pet kreativnih barova jedva čeka predstaviti raskošne mirise i okuse. Zaljubljenike u morsku spizu mirisi će odvući do kućica Fermaj Tovara, B.A.B Piantina, Vodnjanke, konobe Opat i Black Peppera. Istarsko-dalmatinski okusi – ombolo, težačka juha od sipe i boba, truffioli i hobe po noninom samo su neka od jela, koja će vas zagrijati od dragosti. Bračka Biomania po prvi put dolazi na adventiranje s organskim street foodom i aromatičnim Bollitom, vrijedi probati i guštima se odati. Market by T&T, svoju je poznatu sarmicu udomio u tacosu, na Black hot dog s kroketom od krvavice ponosan je Marko Palfi iz The Garden Bar&Kitchen. Mario Mihelj iz  El Tora ostaje vjeran latinoameričkim sočnostima, a u Fat Cat kutku možete pronaći zalogajčiće.

Molecular by Mangosta bar_koktel
Japanske okruglice s hobotnicom – Hanami

Chili debrecen – Berlin

Ovogodišnje Fuliranje raj je za ljubitelje kobasica: Christmas Fetish stiže s grješno ukusnim Santa kobasicama, Wurst Bar donosi germansku ponudu, a Berlin ističe svog favorita: čudesnu kobasicu okupanu u raguu. Institut za kobasice by Mate Janković još u svom “laboratoriju” osmišljava twistane kobasice, a s njima ove godine koketira i Rougemarin. Komadići kobasica skrivaju se čak i u Wurst Poke Bowlu, kojeg brižno spravlja Pokerai by Chili, a Lumperaj se diči slavonskim kobasičastim okusima. Osim već nadaleko i naširoko finih Submarine burgera, burger krvavicu predstavlja Mason Burgers&Staff, dok Čiketina donosi razne varijacije piletine.

Belin kobasice
Bagua
Biomania Bolitto
Chicita Churrosita
Fat Cat fritule

Azijske delicije stižu nam u raznim varijacijama: SOI by Vid Nikolić predstavlja duh Sečuana – Dan Dan noodles, japanske kuglice s hobotnicom, Takoyaki, dolaze u režiji restorana Hanami, dok Munchy prži slano slatke egzotične wrapove.

Premijera na Fuliranju očekuje i svjetski poznati atlas hrane TasteAtlas, koji u svom carstvu, Pastel de TasteAtlas nudi neodoljive, slano slatke kombinacije: Chilli con carne i  Ice Cream u vrućem brioshu, a Bagua vas poziva da ih “povučete za rep”. Kad se slanim delicijama dodaju TABASCO® i Kikkoman umaci prefinoća je zagarantirana, a čisti kofeinski doživljaj potražite kod natpisa illy.

LeKolacXmas apple pie kolač
LeKolac fritule
Lumperaj Šarene schnee nokle
Market by T_T_taco
Opat – Vrata Kornata Težačka juha od sipe i boba
Pastel de TasteAtlas

Sve gastro okuse mjehuričasto će podržati i Coca-Cola, kao i razna neobična pića za što će se pobrinuti Gin3 Spirits, Gingle Bells, Rakijarnica sa 40 vrsta rakija i popularnom “desetkom za ekipu”, Molecular bar by Mangosta s molekularnim toplim dimnim koktelima, A most unusual BAZAAR by Botanica s ginovima i koktelima te Jeruzalem Ormož s odabranim vinima. Fuliranje Gourmingle dobit će i svoje festivalsko pivo Fuliranje Lager, dostupno jedino na Strossovom trgu. Njegovu posebnu aromu priprema The Garden Brewery, najbolja EU pivovara, po izboru Beer52 kluba, najvećeg pivskog kluba na svijetu, a količine ovog piva su limitirane.

Pokerai Buncek poke
RougeMarin Kobasice
Sticky Toffee Puding El Toro
Vodnjanka Torta od maslinovog ulja i čokolade

Mini i maksi fritule, kolači, churrosi, šnenoklice, palačinke ispod peke, tartovi, mini kuglofi i germ knedle samo su neke od neodoljivosti, koje će pripremati Le Kolač, Nonina tajna i Chiquita Churrosita, a Sljeme će sniježiti svojim germ knedlama.

Sve gourmingle trenutke zabilježite u Photo Boothique-u, a svoje četveronožne dlakavce dovedite u Capa pet bistro. Posjetite Samsung Holiday House gdje ćete moći razgledati, isprobati i kupiti najnovije Samsung Galaxy uređaje po posebnim cijenama. Za potpuni blagdanski ugođaj Samsung će se pobrinuti kroz brojna iznenađenja!

FotoPR
GastroJolie apetitePlanirate preko vikenda posjetiti Fuliranje? Evo samo djelić slanih i slatkih poslastica...

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Pieceofshhh Studio ima novu kampanju za kolekciju inspiriranu trešnjama

Svojim novim dizajnerskim potezom, Pieceofshhh Studio još jednom potvrđuje svoju originalnost u kreativnom izražavanju. Predstavljen je novi nastavak Times New Romance kolekcije koja odiše...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram