Kolačima u kojima glavnu ulogu ima čokolada teško je odoljeti. Uz one zahtjevnije recepte tu su uvijek i oni brzi za koje ne trebate čak ni ‘paliti’ pećnicu. Upravo takav jednostavan, a jako ukusan recept, koji je uz to podložan i promjenama s obzirom na namirnice koje su vam omiljene, donosimo vam u nastavku:
Sastojci:
500 g petit keksa
250 ml mlijeka
200 g čokolade za kuhanje
150 g šećera
200 g maslaca
200 g sjeckanih badema (umjesto badema možete koristiti npr. orahe ili lješnjake)
Priprema:
Za početak rastopite maslac i čokoladu za kuhanje. U drugu zdjelu ulijte mlijeko, stavite na vatru pa dodajte šećer i istopljeni maslac i čokoladu. Miješajte na laganoj vatri dok se ne sjedini. Skinite s vatre i u vruću smjesu dodajte razlomljene kekse i bademe pa sve dobro promiješajte. Izlijte u pleh za pečenje i pustite da se ohladi pa potom narežite na kocke.