Znate li koliko je jednostavno napraviti prirodnu pastu za zube u kućnoj radinosti?

"Uradi sam" recept koji bi vas mogao osvojiti!

Postoje brojne sitnice koje svi jednostavno mogu uvrstiti u svakodnevnicu i koje predstavljaju prve korake prema ekonomičnijem načinu života sa što manje otpada. Jedna od tih “sitnica” koja će osigurati da okoliš bude zdraviji za vas i za sve one kojima će ostati u budućnosti je pravljenje paste za zube koja će biti jednako učinkovita kao i ona kupovna, i to bez štetnih sastojaka poput fluorida i bez plastične ambalaže koja će se još stotinama godina zadržati na našem planetu.

Sam postupak poprilično je jednostavan, a potrebno vam je nekoliko namirnica koje možete nabaviti u bilo kojem supermarketu ili prodavaonici zdrave hrane i jedna staklena teglica. Isto tako, recept je moguće prilagoditi i mijenjati, ali ovaj put krenut ćemo od onog najjednostavnijeg.

@zeroquestpeople

Potrebna vam je 1 žlica kokosovog ulja, 1 čajna žlica sode bikarbone, 2 kapi eteričnog ulja paprene metvice. Sve pomiješajte i imate prirodnu pastu za zube koja ima antibakterijska svojstva zahvaljujući kokosovom ulju, izbjeljuje zube te uklanja mrlje i obojenost zuba zahvaljujući sodi bikarboni te pridonosi zdravlju usne šupljine zahvaljujući eteričnom ulju paprene metvice.

Ako želite “slatkastu” verziju, ulje paprene metvice zamijenite eteričnim uljem metvice, limuna, naranče, cimeta, anisa i ružmarina koji se inače preporučuju za izradu domaće zubne paste. Ovom receptu možete nadodati i jednu žlicu betonit gline koja polira i čisti zube, ima antibakterijska svojstva te pridonosi remineralizaciji zuba.

BeautyPrirodna kozmetikaZnate li koliko je jednostavno napraviti prirodnu pastu za zube u kućnoj...

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Pieceofshhh Studio ima novu kampanju za kolekciju inspiriranu trešnjama

Svojim novim dizajnerskim potezom, Pieceofshhh Studio još jednom potvrđuje svoju originalnost u kreativnom izražavanju. Predstavljen je novi nastavak Times New Romance kolekcije koja odiše...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram