Iako sladoled nije rezerviran samo za toplu sezonu, dolaskom toplih dana češće posežemo za ovom slasticom. Ako ste ljubitelji kombinacije čokolade i kikirikija, a uz to volite domaće sladolede koje možete lako pripremiti u svojoj kuhinji, onda će vas sigurno zanimati recept koji vam donosimo u nastavku.
Potrebno vam je:
3 dcl mlijeka
4 dcl slatkog vrhnja
15 dkg šećera
3 jaja
10 dkg maslaca od kikirikija
1 žličica ekstrakta vanilije
5 dkg čokolade za kuhanje
kikiriki za posipanje
Priprema:
U posudi dobro stući jaja i šećer. Zagrijati mlijeko (gotovo do vrenja) i polako ga uz stalno miješanje dodati jajima pa zajedno kuhati na laganoj vatri 2-3 minute. Maknuti s vatre i pustiti da se ohladi. Vrhnje stucite u šlag pa ga s maslacem od kikirikija i ekstraktom od vanilije dodajte smjesi od mlijeka i jaja. Dobro promiješajte da dobijete ujedinjenu smjesu. Čokoladu za kuhanje grubo usitnite da dobijete nepravilne komadiće i umiješajte. Ako imate aparat za sladoled dalje radite po uputama, ako nemate smjesu stavite u hladnjak i sljedećih 5 sati dobro promiješajte 3,4 puta. Sladoled posipajte sa usitnjenim (neslanim) kikirikijem.