Tri fantastična beauty trika sa sodom bikarbonom

Iako je prva pomisao na korištenje sode bikarbone vezana za kuhinju, ne treba zanemariti i njeno djelovanje u kozmetičke svrhe.

Naime, soda bikarbona ima brojne primjene u kozmetici – od pilinga do otopine za ublažavanje podočnjaka. Mi vam donosimo tri učinkovita recepta za čiju vam pripremu treba nekoliko minuta, a vjerujemo da ćete rezultatima biti zadovoljni.

Otopina protiv podočnjaka

Ako se mučite s podočnjacima, a proljeće kojeg prati umor dodatno pogoršava stanje, probajte s otopinom vode i sode. U 2 dcl tople vode, dodajte žličicu sode bikarbone, dobro promiješajte i natopite blazinice dobivenom otopinom. Ostavite 10 minuta pa isperite.

Piling za lice

Piling od sode bikarbone jedan je od najjednostavnijh za pripremu – sve što trebate napraviti je pomiješati sodu bikarbonu s malo vode, tako da dobijete gustu smjesu koju, kao i svaki drugi piling, lagano umasirajte u kožu pa isperite.

Maska za lice

Izmiješajte dvije žlice zobenih pahuljica, jednu žlicu sode bikarbone i dodajte med da dobijete kompatknu smjesu. Dobro promiješajte i nanesite na lice. Ostavite da djeluje 10-15 minuta i isperite mlakom vodom.

BeautyPrirodna kozmetikaTri fantastična beauty trika sa sodom bikarbonom

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram