Ako kažemo da su palačinke omiljeni hrvatski desert, pretjerujemo li? Nama se čini da ne! Slastica je to koju je lako i brzo spraviti i koja će se često naći na našim stolovima. Osim što je ovo tanko tijesto jako ukusno, najveća privlačnost leži u tome da punjenje svaki put može biti različito i tu si možete pustiti mašti na volju, ali možda je vrijeme da isprobate nešto novo i promijenite načina na koji pripremate tijesto?
Čokoladno tijesto za palačinke poprilično je jednostavno napraviti i zapravo je dovoljno da u svoj omiljeni recept ubacite kakao, a rezultat je tijesto koje će imati suptilni okus čokolade i koje će se odlično slagati uz orašaste plodove, karamelu, banane, Nutellu i slično. Dakle, nešto za prave čokoljupce!
View this post on Instagram
Što vam je potrebno:
- 2 jaja
- 300 ml mlijeka
- 2 žlice rastopljenog maslaca
- 240 ml brašna
- 80 ml šećera
- 80 ml gorkog kakaa
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Promiješajte suhe sastojke, odnosno brašno, kakao i šećer pa potom tekuće sastojke (jaja umutite i dodajte im mlijeko, rastopljeni maslac i ekstrakt vanilije) pa sjedinite oboje u konzistentnu smjestu. Pržite ih na zagrijanoj tavi i dobit ćete oko 12 palačinki koje onda možete puniti omiljenim nadjevom. Pretvorite ih u još čokoladnije čudo s Nutellom primjerice ili se odlučite za nadjev od vanilije i orašastih plodova – eksperimentirajte jer ne možete pogriješiti u ovoj kombinaciji!
View this post on Instagram