Kao stvoreno za ljubitelje prirode: Istražite Medvednicu i sve njezine čari uz aplikaciju “Moje Sljeme”

Omiljeno izletište Zagrepčana, Sljeme, nikad nije bilo lakše otkriti.

Neosporna je činjenica da Zagrepčani obožavaju svoju zelenu oazu nadomak srca grada – Medvednicu. Ova planina koja se nadvija sa sjevera na hrvatsku metropolu omiljena je destinacija za bijeg u prirodu, rekreaciju i punjenje baterija, a sada će ju zahvaljujući modernoj tehnologiji biti još lakše istražiti.

Naime, javnosti je predstavljena nova mobilna aplikacija naziva “Moje Sljeme” koja na jednom mjestu nudi sve važne informacije koje vam mogu pomoći za bolje snalaženje na planinarskim putevima Medvednice.

U aplikaciji ćete tako moći pronaći navigaciju po stazama ili odabranom odredištu, mape staza grupirane po trajanju uspona te sve ostale korisne informacije vezane za svaku stazu. Tu je i pretraga staza pomoću filtara poput duljine i težine uspona, popisa odredišta na stazi, a i korisne informacije za svako odredište, bilo ono planinarski dom, ugostiteljski objekt, smještaj ili neka druga znamenitost, koje se također mogu pretraživati po zadanim filterima.

Tako ćete odmah znati radi li neki planinarski dom, nudi li jelo ili piće, kako od njega doći do nekog drugog doma ili se pak vratiti kružnom turom do grada. Neovisno o tome znate li već mnogo o Sljemenu ili ga tek planirate otkriti, ova će vam aplikacija dobro doći. Ono što je njezin ultimativni cilje je nagnati ljude da više vremena provode u prirodi te da što temeljitije istraže sve čarobne kutke koje nudi Medvednica.

Inače, riječ je o prvoj takvoj aplikaciji u regiji i jednoj od prvih takvih u svijetu, a možete je skinuti ovdje. Sumnjamo da će vas razočarati.

PutovanjaOstaloKao stvoreno za ljubitelje prirode: Istražite Medvednicu i sve njezine čari uz...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram