Svi smo sto put u životu jeli čokoladni puding. Puding je jednostavan desert iz vrećice koji nas prati gotovo doslovno od kolijevke pa do groba – jedemo ga u vrtićima, školi, ali i u odrasloj dobi kada želimo nešto slatko, a nemamo vremena za pripremu kolača. Ipak, ne treba podcjenjivati okusnu moć čokoladnog pudinga – ta krema može više no što ponekad mislimo!
Baš kako bismo vas razuvijerili da se radi o “prostom”, (pre)jednostavnom desertu, donosimo vam recept za domaći alkoholni puding koji će se svidjeti svim čokoljupcima, ali i zaljubljenicima u “pijane” deserte. Razveselite se za kraj ovog tjedna te u kratkom roku pripremite ovu deliciju koja će vam pokazati koliko čoko-puding može biti dekadentan.
Alkoholni čoko-puding
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 550-600 ml mlijeka
- 30 g gustina
- 20 g šećera
- 1 vanilin šećer
- Prstohvat soli
- Prstohvat cimeta
- Jedna žlica voćnog likera po želji
Postupak pripreme:
Prvo je potrebno otopiti čokoladu u otprilike 500 ml mlijeka, a u preostalom mlijeku otopiti gustin, vanilin šećer, običan šećer i sol. Kada je čokolada rastopljena, u smjesu dodajte smjesu gustina i dobro miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte sve dok se puding ne zgusne te netom prije nego što je gotov u smjesu dodajte alkoholni liker i cimet po želji. Kada je smjesa, odnosno puding, gotov, sadržaj izlijte u prikladne zdjelice i ostavite nekoliko sati u frižideru. Puding možete po želji ukrasiti šlagom ili voćem.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.