Kako vam zvuči „pijani“ čokoladni desert za kraj tjedna? Nama odlično

Mi se svakako ne bismo bunili na uživanje u ovoj delikatesi!

Svi smo sto put u životu jeli čokoladni puding. Puding je jednostavan desert iz vrećice koji nas prati gotovo doslovno od kolijevke pa do groba – jedemo ga u vrtićima, školi, ali i u odrasloj dobi kada želimo nešto slatko, a nemamo vremena za pripremu kolača. Ipak, ne treba podcjenjivati okusnu moć čokoladnog pudinga – ta krema može više no što ponekad mislimo!

Baš kako bismo vas razuvijerili da se radi o “prostom”, (pre)jednostavnom desertu, donosimo vam recept za domaći alkoholni puding koji će se svidjeti svim čokoljupcima, ali i zaljubljenicima u “pijane” deserte. Razveselite se za kraj ovog tjedna te u kratkom roku pripremite ovu deliciju koja će vam pokazati koliko čoko-puding može biti dekadentan.

Alkoholni čoko-puding

Sastojci:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 550-600 ml mlijeka
  • 30 g gustina
  • 20 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat cimeta
  • Jedna žlica voćnog likera po želji

Postupak pripreme:

Prvo je potrebno otopiti čokoladu u otprilike 500 ml mlijeka, a u preostalom mlijeku otopiti gustin, vanilin šećer, običan šećer i sol. Kada je čokolada rastopljena, u smjesu dodajte smjesu gustina i dobro miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte sve dok se puding ne zgusne te netom prije nego što je gotov u smjesu dodajte alkoholni liker i cimet po želji. Kada je smjesa, odnosno puding, gotov, sadržaj izlijte u prikladne zdjelice i ostavite nekoliko sati u frižideru. Puding možete po želji ukrasiti šlagom ili voćem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli CT Side-B (@culinarytribune)

GastroReceptiKako vam zvuči „pijani“ čokoladni desert za kraj tjedna? Nama odlično

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram