Ova zdrava, bezglutenska verzija cheesecakea mora se pronaći na vašem stolu

Slastica koja zadovoljava nutricionističke standarde zdrave hrane, a jako je ukusna.

Najpoznatiji kolač od sira možete kušati u raznim varijantama, a iako su najslavnije slastičarnice koje stvaraju prava remek-djela od cheesecakeova smještena u Brooklynu, ne trebate otputovati u New York da biste uživali u ovom senzacionalnom, kremastom desertu. Naime, u bespućima interneta moguće je pronaći obilje različitih recepata za razne tipove cheesecakea – od onog s jagodama pa sve do onih s Nutellom. I iako volimo i takve kalorijske bombe, ponekad nam je draže uživati u slasticama za koje znamo da su napravljene samo od najkvalitetnijih sastojaka.

Jedan takav bezglutenski recept je i ovaj za pečeni cheesecake koji vam danas predstavljamo. Pripremite ga već danas te se uvjerite kako se radi o kolaču vrijednom divljenja – a zbog kojeg nećete osjećati grižnju savjest ako pojedete više od jedne kriške.

Bezglutenski cheesecake

Sastojci:

Za podlogu:

  • 150 grama mljevenih badema/oraha ili kombinacija
  • 30 grama omekšalog maslaca sobne temperature
  • 3-4 jušne žlice stevia/eritritola (ili zaslađivača po želji)

Za kremu:

  • 600 grama svježeg sira sobne temperature
  • 200 grama krem sira, sobne temperature
  • 150 grama slatkog vrhnja
  • 5 jaja srednje veličine
  • 1-2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica soka limuna, svježe ocijeđenog
  • 6-7 jušnih zlica stevia/eritritola (ili zaslađivača po želji)

Postupak pripreme:

  • Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Dno kalupa za pečenje obložiti papirom, stranice kalupa premazati maslacem. Mljevene bademe samljeti, dodati zaslađivač po želji. Rastopiti maslac te umiješati u mljevene bademe da se poveže. Prebaciti u kalup za pečenje, poravnati te peći cca 7-8 minuta. Izvaditi iz pećnice te ostaviti sa strane.
  • Umutiti kratko jaja i zaslađivač po želji. Potom dodavati ostale sastojke jedan po jedan, te kratko povezati svaki da se smjesa ujednači. Nikako miksati naglo i predugo, jer će se u kremi stvoriti zrak!
  • Smjesu preliti u kalup te peći cca 20 minuta na 180 stupnjeva. Potom temperaturu smanjiti na 170 stupnjeva te peći dodatnih 30 minuta. Ugasiti peć, otvoriti vrata te ostaviti tortu u peći cca 20-tak minuta. Izvaditi iz pećnice, ohladiti na sobnoj temperaturi, a potom hladiti u hladnjaku najmanje 8 sati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Promenade – Pondicherry (@the.promenade)

GastroGreen healthyOva zdrava, bezglutenska verzija cheesecakea mora se pronaći na vašem stolu

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram