Tržnicama su zavladale sočne breskve. Iskoristite ih za ovaj lagani ljetni kolač

Ovo je jednostavan, sezonski, ljetni kolač sa sočnim breskvama, a savršeno paše uz popodnevnu kavu ili kao slatki doručak.

Popularna verzija prevrnutog kolača s jabukama jedan je od omiljenih francuskih recepata za slastice, no ovog puta vam donosimo recept s malim twistom. Naime, kako su tržnicama hrvatskih gradova zavladale sočne ljetne breskve, zašto ih ne bismo iskoristili za izradu ove jednostavne, a jako ukusne slastice za koju ne treba imati ni puno slastičarskog iskustva ni vremena da bi odlično ispala?

Prevrnuti kolač od breskvi je dakle kombinacija mekanog biskvita, ljepljive, bogate karamele i breskvi koje se tope u ustima. Može li bolje? Pokušajte ga pripremiti već danas i oduševite se ovom ukusnom ljetnom slasticom koja se savršeno slaže s kuglicom sladoleda od vanilije ili pak žlicom domaćeg tučenog šlaga. Naravno, breskve u ovom receptu možete zamijeniti i nekim drugim voćem, recimo marelicama, također ljetnim voćnim poslasticama.

Prevrnuti kolač s breskvama

Sastojci:

  • 4-5 bresaka

Za karamel:

  • 50 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera (light muscovado)
  • 1 žlica vode
  • malo cimeta

Za biskvit:

  • 120 g maslaca (sobne temperature)
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Postupak pripreme:

  • Breskve operite, izrežite na kriške i ogulite.
  • U tavi otopite maslac i šećer, dodajte žlicu vode i miješajte na umjerenoj vatri nekoliko minuta.
  • Pripremljeni karamel izlijte u okrugli lim za pečenje (ili u okrugli vatrostalni pekač), zatim rasporedite pripremljene breskve.
  • Pećnicu zagrijte na 180°C.
  • Brašno malo posolite, dodajte prašak za pecivo i sve dobro promiješajte.
  • U drugoj posudi mikserom pomiješajte maslac i šećer, kada se dobro sjedine dodajte jedan po jedan žumanjak (između dodavanja dobro promiješajte) a zatim naizmjence dodajte pripremljeno brašno i mlijeko, tako da počnete i završite s brašnom. Na kraju u tijesto lagano umiješajte snijeg od 2 bjelanjka. Ovu smjesu pažljivo rasporedite po breskvama, poravnajte i stavite u zagrijanu pećnicu.
  • Pecite 40-50 minuta na 180°C.
  • Izvadite iz pećnice i odmah prođite nožem uz rub posude za pečenje. Nakon 15 minuta preko posude s kolačem stavite veliki tanjur za serviranje pa koristeći kuhinjsku krpu ili rukavice, preokrenite kolač na tanjur.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jackye Meba ?? | Tasty? food ? (@yummy_vore)

GastroReceptiTržnicama su zavladale sočne breskve. Iskoristite ih za ovaj lagani ljetni kolač

Pieceofshhh Studio ima novu kampanju za kolekciju inspiriranu trešnjama

Svojim novim dizajnerskim potezom, Pieceofshhh Studio još jednom potvrđuje svoju originalnost u kreativnom izražavanju. Predstavljen je novi nastavak Times New Romance kolekcije koja odiše...

Obiteljski hotel kraj plaže u kojem je svaki trenutak uživanje

Moderna udobnost ovdje vas priprema za sporiji tempo života. Svaki je trenutak pozivnica na proslavu sadašnjosti. Brojne zanimljive aktivnosti i gurmanska iskustva isprepliću se...

Svjetsku popularnost stekli inovativnim optičkim materijalima. U Zagrebu napokon FLEYE Copenhagen

FLEYE Copenhagen, vodeći nišni brend u optičkoj industriji stigao je u zagrebački Opto Centar. Inovativne jednogodišnje kolekcije, kreirane jedinstvenim kombinacijama hipoalergenih materijala, više od...

Naša poznata modna stilistica Ivana Pavić priprema proljetno izdanje radionice Stilska jednadžba

Kroz uslugu online stilističkog savjetovanja “Virtual Stylist” razbila je stigmu kako su modni stilisti rezervirani samo za povlaštene i ponudila uslugu koja pred vas servira gotove...

Pieceofshhh Studio ima novu kampanju za kolekciju inspiriranu trešnjama

Svojim novim dizajnerskim potezom, Pieceofshhh Studio još jednom potvrđuje svoju originalnost u kreativnom izražavanju. Predstavljen je novi nastavak Times New Romance kolekcije koja odiše...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram