Zasladite si zimske dane s ovim mekanim kuglofom od rogača i jabuka

Sočno, pjenasto tijesto, aroma jabuka, cimeta i rogača te slatki šećer u prahu - to su glavni elementi ovogodišnje hit jesenske slastice, jednostavnog, a zdravog kuglofa.

Kuglof je tradicionalni suhi desert kojeg jedemo u zimskim mjesecima, a ove godine standardnu verziju možete probati začiniti novim dodacima – poput orašastih plodova, karamele ili pak egzotičnih začina. Iako se u našim krajevima za vrijeme božićnih blagdana najčešće pripremaju kuglofi u stilu mramornih kolača, s kombinacijom bijelog i kakao tijesta, mi vam preporučamo da isprobate napraviti ovu sočnu blagdansku verziju s twistom.

Naime, najbolje je prehranu temeljiti na sezonskim namirnicama, a jedna od njih trenutno je i jabuka. Jabuke su jesensko i kasnojesensko voće, pa ih možete iskoristiti za svoj kuglof i tako mu podariti dodatan jesenski okusni kick, ali i vlažnost koja će zagarantirati da tijesto vašeg kuglofa ne bude presuho. U malo zdravijoj verziji i s puno bogatih okusa a, ovaj kuglof spreman je osvojiti zimske mjesece!

Kuglof od rogača i jabuka

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 150 g smeđeg šećera
  • 100 g rogača
  • 200 g pirovog bijelog brašna
  • 200 ml kokosovog ulja
  • 5 jabuka
  • 1 žličica arome vanilije
  • 12 g praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 1 žličica cejlonskog cimeta
  • 1 žličica ruma

Postupak pripreme:

Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom. Posebno pomiješajte suhe sastojke (rogač, brašno, prašak, sol, cimet). Smjesi s jajima dodajte ulje, vaniliju, rum i naribane jabuke pa sjedinite. Suhe sastojke dodajte mokrima i sve dobro povežite mikserom ili pjenjačom. Kalup za kuglof namasite i pobrašnite pa izlijte smjesu i pecite cca 50 minuta na 180 stupnjeva (napravite test čačkalicom). Pustite da se malo ohladi prije vađenja iz kalupa. Pospite šećerom u prahu.

GastroReceptiZasladite si zimske dane s ovim mekanim kuglofom od rogača i jabuka

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram