Jesensko voće koje će obogatiti svaki doručak

Iako nam se nakon proljetne i ljetne sezone čini da su nestali svi ukusni i zdravi okusi voća i povrća, ne smijemo zaboraviti i da jesen donosi svoje predivne plodove.

Čak i ako vam zobena kaša, jogurt, muesli i slično nisu svako jutro na meniju, sigurno ponekad pripremite ovakav doručak koji će vas zasititi i dati dovoljno energije za početak dana. Isto tako, ovaj tip doručka gotovo je nemoguće zamisliti bez voća, a dolaskom hladne sezone najčešće razmišljamo kako ćemo tek u sljedećoj godini uživati u jagodama, breskvama, marelicama i svim finim voćkama koje nam donosi proljeće i ljeto. Međutim, svako godišnje doba ima svoje ukusne plodove pa tako i jesen, a konzumiranje sezonskog voća važno je za naše zdravlje – njime pobjeđujemo i osjećaj umora, slabe koncentracije, nesanice… Zato doručak (ali i međuobrok) možete obogatiti s naše tri omiljene vrste voća koje dozrijevaju u jesen:

Kruške su pravo jesensko voće koje je bogato vlaknima te vitaminima A, B1, B2, C i E, a bogat su izvor kalija, fosfora i bakra.

Osim što je sirovina za vino, grožđe je i ukusna namirnica koja dozrijeva tijekom ljetnih i jesenskih mjeseci. Grožđe je izvor vitamina A, B, B6, ali i kalija, kalcija, fosfora, magnezija i željeza. Odličan je izvor energije, ima i detoksikacijska svojstva, a može vam pomoći i kod mršavljenja.

Mandarine su voće iz porodice agruma i pravi su vjesnici hladnijih dana. Najvažniji vitamini koje sadrži ovo voće su vitamini C i A, a samim time su i odlične za prevenciju prehlada i viroza koje su učestale u prijelaznom razdoblju između ljeta i jeseni. Mandarina je idealno voće i ako pazite na liniju jer spada među niskokalorične namirnice.

GastroGreen healthyJesensko voće koje će obogatiti svaki doručak

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram