Svi znamo koliko je užurban moderan život. Ponekad imamo osjećaj da se nismo ni okrenuli, a dan je već prošao. Teško se u takvim stresnim, mahnitim uvjetima zdravo hraniti i planirati obroke, a kamoli svakoga dana provoditi sat ili dva za štednjakom kako bismo si osigurali optimalan ručak. No, nije sve izgubljeno i ne, ne morate svakoga dana zbog manjka vremena koristiti dostavu hrane kako biste se održali na životu.
Na mnogim food blogovima mogu se pronaći divni, vrlo jednostavni i ultrabrzi recepti za ručak gotov u manje od pola sata, a mi vam danas predstavljamo jedan koji nam je apsolutno omiljen. Tradicionalna talijanska tjestenina ovdje se sljubljuje s mozzarella sirom i rajčicama, a uz dodatak malo mediteranskih začina i maslinovog ulja dobivate pravu eksploziju okusa. Nema stoga izgovora da ovaj tjedan ručate samo po menzama firmi ili pak naručujete junk food – ovaj je ručak gotov za 20 minuta, a traži minimalno kulinarskog umijeća i tek nekoliko namirnica!
Tjestenina s mozzarellom i rajčicama
Sastojci:
- 400 g tjestenine (fusili, penne i sl.)
- 500 g cherry rajčica
- 0.25 šalice maslinova ulja
- 1 žličica soli
- prstohvat ljute crvene paprike
- 4 režnja češnjaka
- 10 nasjeckanih listića bosiljka
- 250 g mozzarelle
- kiselo vrhnje (opcionalno)
Postupak pripreme:
U velikoj zdjeli pomiješajte rajčice, ulje, sol, papriku i češnjak – neka se marinira 30 minuta. Skuhajte za to vrijeme tjesteninu. Odstranite češnjak iz mariniranih rajčica i umiješajte bosiljak. Ocijedite tjesteninu, dodaj je u zdjelu s rajčicama i sve dobro promiješaj. Na kraju dodaj i mozzarellu narezanu na komadiće i pusti da se rastopi po toploj tjestenini. Sve dobro promiješajte i poslužite toplo. Na samom kraju, možete na vrh svoje tjestenine dodati i žlicu kiselog vrhnja – za ekstra kremoznost jela.