Hrskavi izvana, pahuljasti iznutra: Domaći kroasani koje nije teško napraviti

Recept koji pojednostavljuje izradu kroasana, a uopće ne kompromitira njihov okus ni teksturu!

Umjetnost pripreme originalnih francuskih kroasana dovedena je do savršenstva kako bi se dobili meki, prozračni, hrskavi, ali ipak sočni slojevi tijesta. Srećom, za fine domaće kroasane nije nužno satima se igrati tijestom i slagati slojeve maslaca. Dovoljno je samo malo pojednostaviti stvar pa da dobijete ukusnu, hrskavu inačicu slavnih francuskih kroasančića! Naime, saznali smo za mali kulinarski trik koji će vam posao rolanja i smatanja kroasana uvelike ubrzati posao.

Mi vam u nastavku donosimo recept koji ne uključuje punjenje krosana, no ako ga želite uključiti u „igru“, svakako to možete! Samo premažite vaše trokutiće tijesta omiljenim pekmezom, čokoladnim namazom ili pak pospite šunkom i sirom – vama na volju.

Domaći kroasani

Sastojci: 

  • 400 g glatkog brašna
  • 1/2 vrećice suhog kvasca
  • 1,5 žličice vanilin šećera
  • 50 ml ulja
  • 150 ml mlijeka
  • 100 ml mlake vode
  • 1 žličice soli
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje za premazivanje

Postupak pripreme:

  • Pomiješajte mlijeko, mlaku vodu, šećer i kvasac pa ostavite da se kvasac aktivira.
  • Maslac narežite na kocke pa stavite u zamrzivač.
  • U smjesu s kvascem dodajte ulje, sol i brašno pa strpljivo mijesite ili izmiksajte. Dajte vremena tijestu da se sastojci povežu.
  • Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom 45 minuta ili dok se ne udvostruči.
  • Tijesto premijesite pa razvaljajte u krug. Preko njega naribajte maslac i zarolajte kao palačinku.
  • Smotuljak tijesta razvaljajte po dužini i režite ga na trokute. Zarolajte tijesto u kroasane koje nježno premažite razmućenim jajetom i ostavite da se dižu još oko pola sata do 45 minuta.
  • Pecite ih na 200 Celzijevih stupnjeva oko 10-15 minuta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli • N İ N D A B E B E K • (@nindabebek)

GastroReceptiHrskavi izvana, pahuljasti iznutra: Domaći kroasani koje nije teško napraviti

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram