Najmekše brze kiflice bez kvasca

Ove kiflice su idealne kad nemate vremena za dizana tijesta jer čim ih zamijesite, stavljate ih peći.

Mekane su, sočne i ukusne bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom… ili ih ostavite prazne. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti večer prije i jesti za doručak. Što vam je potrebno od sastojaka i način pripreme donosimo u nastavku.

Sastojci:

500 grama glatkog bijelog brašna
3 žličice praška za pecivo
250 grama svježeg sira
1  dcl mlijeka
1  dcl ulja
2 bjelanjaka
2 žličice soli
žutanjak za premaz

Priprema:

Pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol, dodati mlijeko, ulje, bjelanjke i na kraju svježi sir te umijesti tijesto. Odmah rasporediti u 4 kugle i jednu po jednu razvaljati te rezati u oblike trokuta. Na širi dio trokuta stavite punjenje po želji – šunku, sir, pancetu, pršut, kulen, bosiljak… te ih oblikujte u kiflice. Premažite žutanjkom. S obzirom da je u samom tijestu već sir, možete ih ostaviti i prazne. Pećnicu zagrijte na 180 C te stavite kiflice peći 25-30 minuta ili dok ne porumene.

GastroReceptiNajmekše brze kiflice bez kvasca

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram