Nemate inspiracije što pripremiti za doručak? Isprobajte ove lagane vafle s jogurtom!

Lagane prozračne teksture, a puni okusa.

Palačinke i zobene kaše smo pripremali već na doista sto i jedan način, a pomalo su nam dosadili i chia pudinzi i kajgane za doručak, pa smo se sjetili da rijetko pripremamo ukusne i lagane vafle! Naime, ako tražite ideju za pravi proljetni doručak bogatog okusa, vafle s jogurtom i šumskim voćem jednostavno morate uvrstiti u svoj jelovnik. Jednostavni su za pripremu te ne iziskuju puno vremena da se ispeku, a odlično se slažu sa svim svježim voćem, raznim umacima i preljevima. Slatki, slasni i lagani, držat će vas sitma satima, a bez težine u želucu. Recept pronađite u nastavku.

Lagani proljetni vafli s jogurtom

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 2,5 dl jogurta
  • jedna žlica otopljenog maslaca
  • 120 g oštrog brašna
  • pola čajne žličice praška za pecivo
  • malo soli
  • na vrh noža sode bikarbone
  • 5 g šećera
  • 1 vanili šećer
  • malo ribane korice limuna
  • svježe voće kao dodatak
  • smrznuto voće za preljev (po želji)

Postupak pripreme:

U zdjeli pomiješati brašno, prašak za pecivo, sodu, koricu limuna, sol i šećere. Dodati jaje, maslac i jogurt, pjenjačom sve miješati toliko dugo dok se ne sjedini. Dobro zagrijan stroj za vafle premazati uljem, staviti smjesu i peći do zlatno smeđe boje. Nadjev ovisi o vama, ali mi bismo vam sugerirali da ih poslužite uz svježe bobičasto voće, recimo jagode, ili uz pripremljen umak od šumskog voća. Ako radite umak, trebat će vam oko 200 grama smrznutog šumskog voća i malo vode te šećera po želji. Sve zagrijte na štednjaku i usitnite štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu smjesu koja će se savršeno slagati s laganom jogurt teksturom ovih vafla.

GastroReceptiNemate inspiracije što pripremiti za doručak? Isprobajte ove lagane vafle s jogurtom!

Facebook

99,687FanovaLajkaj