“Zlatno doba” na Met Gali: Top lista najljepših raskošnih haljina

Kao i uvijek, najluđa modna večer u godini oduševila nas je inovativnim kreacijama koje oduzimaju dah.

Ovogodišnje izdanje prestižnog eventa Met Gala održalo se u ponedjeljak, 2. svibnja, a tema godine bila je nastavak na prošlogodišnju te je glasila „In America: An Anthology of Fashion“. Zadatak gostiju bio je odati počast povijesti američke mode, stavljajući fokus na tzv. Gilded age, odnosno period između 1870. i 1900. godine kada se svijet mode zauvijek promijenio. Name, to je bilo razdoblje industrijalizacije i ubrzavanja procesa proizvodnje tekstila. Samim time, odjeća je postala dostupnija, i postala je nešto u čemu se ljudi međusobno nadmeću.

U nastavku pronađite neke od celebrity dama koje su sinoć na crvenom tepihu Metropolitan Museuma u New Yorku apsolutno zablistale te ukrale svu pažnju svojim fashion odgovorom na zadanu temu.

Blake Lively

Blake Lively je općenito već godinama poznata kao kraljica crvenog tepiha Met Gale, a ove godine imala je i ulogu „domaćice“ eventa. Svakako se za tu ulogu itekako potrudila zasjati te je u konačnici odnijela titulu najbolje odjevene dame večeri. Naime, njezina Versace haljina bila je najdojmljivija kreacija večeri, a karakterizira ju dvostrana tkanina – u mint i bakrenoj boji. Kombinacijom metalik odsjaja i tonova bronce Blake je odala počast Kipu slobode, simbolu inkluzivnosti SAD-a.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cosmopolitan Italia (@cosmopolitan_it)

Kim Kardashian

Kim Kardashian je prethodnih godina bila oštro kritizirana, pa čak i ismijavana zbog svojih lookova na Met Gali, no ove godine se posebno potrudila svima ugoditi. Tako je smršavila čak sedam kilograma ne bi li stala u legendarnu seksi haljinu Marilyn Monroe, a u kojoj je filmska diva pjevala rođendansku čestitku predsjedniku Kennedyju. Orignal je nosila tek kratko, za fotografiranje, a zatim se preodjenula u repliku haljine za ostatak večeri.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vogue France (@voguefrance)

Lizzo

Pjevačica i body positivity ikona Lizzo pojavila se u raskošnoj kreaciji s potpisom Thoma Brownea, a fashion stručnjaci složili su se u tome da je Lizzo nepogrešivo odgovorila na zadanu temu večeri. Obilje brokata i žakarda, crni metri tkanine i pozlaćeni vez pretvorili su je u pravu zlaćanu divu večeri.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lizzo (@lizzobeeating)

Kaia Gerber

Kćer supermodela Cindy Crawford, manekenka Kaia Gerber na ovogodišnjoj se Met Gali pojavila u ovom zapanjujućem izdanju i dobila ovacije modnih stručnjaka. Naime, odjenula je Alexander McQueen haljinu napravljenu od poluprozirnog srebrnog materijala koja joj je stajala kao salivena.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mr.Dadhiwala (@mr.dadhiwala)

Vanessa Hudgens

Glumici su mnogi zamjerili što ova crna, poluprozirna seksi haljina nije pretjerano pratila temu “Pozlaćenog doba” New Yorka s kraja 19. stoljeća, ali su se isto tako mnogi složili i kako je neovisno o tome Vanessa izgledala senzacionalno. Njezinu je haljinu dizajnirala modna kuća Moschino.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Danielle Priano (@daniellepriano)

Megan Thee Stallion

Megan Thee Stallion definitivno je itekako dobro shvatila temu ovogodišnje Met Gale. Naime, pojavila se u uskoj Moschino zlatnoj haljini s puno gole kože i detalja koji oduzimaju dah, a sama je izgledala kao pozlaćena figura. Zlato, jako naglašena ramena i obilje malenih ukrasa učinili su je zahvaljujući ovom modnom looku zvijezdom večeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Griffin Lipson (@griff)

Jessica Chastain

Jessica Chastain, ovogodišnja dobitnica Oscara, na Met Gali se pojavila u ovoj raskošnoj crvenoj kreaciji koja je evocirala stil 1930-ih. Njezin je look potpisala modna kuća Gucci, a cijelim je outfitom dominirala šljašteća crvena boja i turban koji je dodao looku posebnu dozu glamura starog, starog Hollywooda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fotogramas (@fotogramas_es)

CelebuzzCelebuzz vijesti"Zlatno doba" na Met Gali: Top lista najljepših raskošnih haljina

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram