Obožavamo okus pistacija. Iskoristite ih za pripremu kremastog talijanskog semifredda

Desert koji jamči osvježenje.

Tražite spas od ljetnih vrućina, ali vam lubenice još nisu dovoljno slatke, a sladoled vam je pomalo dosadio? Možda biste trebali kušati osvježavajući, rashlađeni semifreddo, najfiniju talijansku poluzaleđenu kremu koja je zahvaljujući svojoj kremastoj teksturi stekla svjetsku slavu.

Naime, semifreddo je talijanska slastica čije ime u doslovnom prijevodu znači „poluhladan“ i upravo ga ta tekstura poluzaleđenosti čini tako posebnim. Radi se zapravo o svojevrsnom zaleđenom mousseu, jer su baza ovog deserta slatko vrhnje, šećer i jaja. Uz tu osnovu, semifreddo može imati okusa onoliko koliko i sladoledi – bezbroj. Ovisno o tome kakve mu dodatke dodate takvu će boju i okus poprimiti.

Kako nam je jedna od najdražih ljetnih poslastica sladoled od pistacija, sada smo vam odlučili donijeti recept za semifreddo od pistacija, a koji osvaja kremoznošću i bogatstvom okusa. Priprema uopće nije teška, a jedini izazov kod ovog deserta je to da ga morate ostaviti u zamrzivaču da se hladi četiri sata. Mi bismo ga uvijek najradije smazali odmah.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Elli/Leivonta,kakkumatkailu (@withchocolatechips)

Semifreddo od pistacija

Sastojci:

  • 1.50 šalica pistacija
  • 1 šalica šećera
  • 6 bjelanjaka
  • 2 šalice vrhnja tučenog (30% masti ), slatkog
  • 0.25 mala žlica ekstrakta badema

Postupak pripreme:

  • Šalicu pistacija dobro izradite u blenderu s 1/2 šalice i dvije žlice šećera. Dodajte ostatak pistacija pa ih kratko miksajte da ostanu krupnije.
  • Bjelanjke istucite u zdjeli električnim mikserom na srednjoj brzini dok se ne stvori nježan snijeg. Postupno dodajte ostatak šećera pa pojačajte brzinu miksera dok ne dobijete čvst i sjajan snijeg.
  • Posebno izmiksajte vrhnje s ekstraktom badema. Snijeg lagano umiješajte u vrhnje, a potom i smjesu s pistacijama.
  • Stavite u posudu, prekrijte i stavite da se zamrzava 4 sata. Poslužite uz dodatak čokoladnog preljeva ili sitno narezanih pistacija i badema, kao sladoled u zdjelici.

GastroReceptiObožavamo okus pistacija. Iskoristite ih za pripremu kremastog talijanskog semifredda

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram