Vino, sir, kroasani i couture… Ne možete poreći da su Francuzi dobri u mnogim stvarima!

Ali ovaj put zanimaju nas samo Francuskinje koje već godinama svojom nonšalantnošću i urođenim šikom izazivaju pažnju diljem svijeta. Da i mi možemo “ukrasti” dio toga, odnosno da je njihovo stanje svijesti stil života, dokaz je knjiga “Kako biti Parižanka u svakoj prilici” koja je postigla veliku popularnost u brojnim zemljama. Ovaj put nećemo se fokusirati na njihov stil i način života već na male beauty savjete koje je lako usvojiti i koji zaista vrijede, koji su to, saznajte u nastavku!

  Što će se dogoditi ako počupate dlačice iznad obrva?
@louisefollain

Preskočite umivanje lica!

Voda iz pipe u mnogim gradovima puna je kamenca i to može isušiti te iziritirati osjetljivu kožu lica, upravo zbog toga Francuskinje se “umivaju” samo s micelarnom vodicom. Naravno, kad je teški make up u pitanju ovo je malo teže izvesti, ali za jutro, dovoljna vam je samo vata koju ste natopili s micelarnom vodicom i s kojom ćete nježno prebrisati lice.

Pojednostavnite cijelu rutinu njege lica

Serum, esencija, vodica, maglica, krema… Njega lica može imati mali milijun koraka, ali Francuskinje smatraju da vam je samo potreban nježan čistač za lice, hidrantna krema i ako imate problematičnu kožu s nekim konkretnim problemom nadodajte i ciljani serum. Kada je riječ o lijepoj koži, manji je fokus na isprobavanju više preparata a veći na pridržavanju rutine s provjerenim proizvodima.

  Kako "zimski" tekući puder nositi u proljetnim i ljetnim mjesecima?

Odbacite sušilo za kosu

Kosu perite prije spavanja i pustite da se osuši na zraku, to je ključ nemarnih valova i volumena (znamo da ovo neće svima odgovarati!).

Obratite pažnju na njegu kose

Francuskinje ne vole pretjeran trud oko frizure, ali jako paze da je kosa u odličnom stanju. Velika je razlika između nemarne frizure i kose koja nije njegovana…

@dollidoll

Skratite i make up rutinu

Fokusirajte se na jednu ili dvije stvari koje želite šminkom istaknuti. Za Francuskinje vrijedi ona, manje je više. Kada su u pitanju posebne prigode, smokey eye ili crvene usne uvijek pale!

  Kako Jenna Dewan dobije savršene ljetne uvojke u kosi?

Crveni ruž

Uvijek imajte jedan pri ruci! Crveni ruž ima tu moć da podigne cijelo lice pa čak i outfit koji nosite. Obične traperice, bijela majica, nemarna kosa i crveni ruž sasvim su dovoljni.