Samo jedan griz klasičnih rum kuglica i odmah smo bolje raspoloženi. Ovaj klasičan sitni božićni kolač obično se jede samo zimi i priprema nekoliko dana prije samog Božića.
Ove slatke kolačiće u obliku kuglica pripremale su naše bake, pa mame, a sada ih radimo i mi, no u malo zdravijoj i suvremenijoj verziji. Svi znamo koliko su rafinirani šećeri loši za naš organizam, pa smo pronašli zdravu verziju rum kuglica koje okusom nimalo ne zaostaju za svojim originalom.
Isprobajte ih već ovih blagdana – garantiramo da nećete požaliti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 5 g maslaca
- 5 velikih žlica mljevenih badema
- 2 velike žlice bio kakaa
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1 mala žlica meda
- 1 velika žlica ruma
- 1 mala žlica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
- Kokosove pahuljice
Postupak pripreme:
Ostavite maslac da omekša na sobnoj temperaturi i zatim ga pjenasto umutite. Zatim toj smjesi dodajte sve ostale sastojke osim kokosovih pahuljica i zajedno sjedinite. Umućenu masu ostavite u frižideru da se hladi od 2 do 4 sata kako bi se masa što bolje stegla. Zatim malom žlicom vadite masu i dlanovima smjesu oblikujte u kuglice, uvaljajte ih u sitne kokosove pahuljice i ostavite da se još jednom ohlade u frižideru. Trebali biste dobiti oko 15 rum kuglica, a ako ih želite napraviti više udvostručite ili utrostručite omjere namirnica. Poslužite ih hladne.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.