Ova bi se torta mogla okarakterizirati kao nešto između cheesecakea, sladoledne torte i obožavanih slatkih krema. Ni sami nismo sigurni što ovaj desert jest, ali nekoliko stvari je sigurno – nešto jednostavnije i finije već dugo nismo radili.
S obzirom na to da proljeće polako, ali sigurno kuca na vrata pravo je vrijeme da citrusne i medene okuse zimskih deserata zamijenimo svježinom bobičastog voća. Jagode se mogu kupiti u dućanima, a neće proći dugo dok opet ne osvanu i na štandovima tržnica. Kako biste bili spremni za sve proljetne gozbe ove godine, preporučamo vam da si sačuvate ovaj recept te ga iskoristite prvom prilikom sa svježim jagodama, dok ga sad možete napraviti sa smrznutim malinama ili šumskim voćem.
Ova je torta, osim što je ukusna, i jako zdrava. Veganska je, bez ulja ili brašna – idealna za sve one koji paze na svaku kaloriju prije ljeta. Zahvaljujući kokosovoj kremi i agar agar prahu, bobičasto voće će uz pomoć blendera postati savršena krema spremna da postane dio ukusne torte. Za njezinu pripremu bit će vam potrebno od 15 do 30 minuta, a nakon par sati hlađenja ćete moći uživati u njezinom bogatom, osvježavajućem okusu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci za bazu:
- 170g badema
- Malo papra
- Malo soli
- 1-2 žlice kakao praha
Sastojci za kremu:
- 150 grama indijskog oraha
- 5 žlica javorovog sirupa
- 500-600 grama jagoda
- Agar Agar
- Kokosova krema
Postupak pripreme:
Izmiksajte bademe sa kakaom, dodajte soli i papra te malo tople vode da bi smjesa bila što kremastija i stisnutija. U blenderu pak izmiksajte ostale navedene namirnice (kokosovu kremu dodavajte postepeno da smjesa ne bude pretekuća). U kalup prvo stavite bazu i dobro ju utisnite pa izlijte smjesu od jagoda ili drugog bobičastog voća iz blendera. Tortu prije posluživanja dobro ohladite u hladnjaku. Na vrhu slobodno posložite voće narezano na ploškice ili pripremite voćni preljev.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.