Tjestenina s kremastim umakom od avokada i špinata

Ručak za one dane kada nemate vremena kuhati!

Tjestenina se već odavno smatra jelom koje možete brzo spraviti, ali i jelom koje često nezasluženo nosi titulu nezdrave hrane koja osim izvrsnog okusa nema puno za ponuditi. Međutim, to jako jednostavno možete promijeniti; umjesto klasične tjestnine od bijelog brašna izaberite integralnu ili se odlučite na još zanimljivije opcije poput tjestenine od leće koju lako možete pronaći u svim prodavaonicama zdrave prehrane (uz još brojne opcije). Nadodajte tome svemu i umak koji će sadržavati namirnice bogate nutrijentima za cjelodnevni izvor energije i dobit ćete savršeno izbalansiran obrok!

Naš prijedlog je da napravite ukusnu tjesteninu s kremastim umakom od avokada i špinata koja se ne mora kuhati – odnosno, tjestenina je jedina namirnica kojoj je potrebno kuhanje dok će vam za umak biti potreban samo blender.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manel&Hanna | Vegan Food (@addictedtohumus) on

Što vam je potrebno (za 4 porcije):

  • 300 grama tjestenine
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 avokado
  • “šaka” špinata
  • pola šalice oraha
  • par listova bosiljka
  • 1 čajna žličica soka od limuna
  • jedna šalica vode od tjestenine
  • sol, papar
  • parmezan za posuti

Tjesteninu stavite na kuhanje, a sve ostale sastojke (osim parmezana kojim ćete posipati gotovo jelo) ubacite u blender. Kada je konzistencija umaka baš onakva kakvu želite (nadodajte više ili manje vode od tjestenine od količine koja je gore navedena za željenu gustoću), promiješajte umak s tjesteninom i poslužite.

GastroGreen healthyTjestenina s kremastim umakom od avokada i špinata

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj