Tjestenina se već odavno smatra jelom koje možete brzo spraviti, ali i jelom koje često nezasluženo nosi titulu nezdrave hrane koja osim izvrsnog okusa nema puno za ponuditi. Međutim, to jako jednostavno možete promijeniti; umjesto klasične tjestnine od bijelog brašna izaberite integralnu ili se odlučite na još zanimljivije opcije poput tjestenine od leće koju lako možete pronaći u svim prodavaonicama zdrave prehrane (uz još brojne opcije). Nadodajte tome svemu i umak koji će sadržavati namirnice bogate nutrijentima za cjelodnevni izvor energije i dobit ćete savršeno izbalansiran obrok!
Naš prijedlog je da napravite ukusnu tjesteninu s kremastim umakom od avokada i špinata koja se ne mora kuhati – odnosno, tjestenina je jedina namirnica kojoj je potrebno kuhanje dok će vam za umak biti potreban samo blender.
View this post on Instagram
Što vam je potrebno (za 4 porcije):
- 300 grama tjestenine
- 1 češanj češnjaka
- 1 avokado
- “šaka” špinata
- pola šalice oraha
- par listova bosiljka
- 1 čajna žličica soka od limuna
- jedna šalica vode od tjestenine
- sol, papar
- parmezan za posuti
Tjesteninu stavite na kuhanje, a sve ostale sastojke (osim parmezana kojim ćete posipati gotovo jelo) ubacite u blender. Kada je konzistencija umaka baš onakva kakvu želite (nadodajte više ili manje vode od tjestenine od količine koja je gore navedena za željenu gustoću), promiješajte umak s tjesteninom i poslužite.