Nakon što smo pisali o gin tonic tortama i apsolvirali keksiće s rumom, došao je red da vam predstavimo i recept koji uključuje najveselije od svih pića – šampanjac. Obilje mjehurića i lagan okus čine šampanjac omiljenim slavljeničkim pićem mnogima, a od sada ga možete koristiti i u pripremi veganskih muffina s vanilijom i malinama. Vjerujte nam, ovaj desert gotov je za pola sata, a oduševit će vas i okusom i izgledom. Genijalna poslastica koja svaki dan može pretvoriti u pravu svečanost.
Cupcakes sa šampanjcem
Sastojci:
- 1 ¼ šalica glatkog brašna
- ¾ šalice bijelog šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 1 šalica šampanjca
- ¼ šalica biljnog ulja
- 2 žlice soka od limuna
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Glazura:
- 2 ½ šalice šećera u prahu
- ¼ šalica veganskog maslaca
- 1 šalica malina
- 2 – 3 žlice šampanjca
- ½ ekstrakta vanilije
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Položite na pleh pek papir.
- U velikoj zdjeli zamutite zajedno sve suhe sastojke.
- U manjoj posudi zajedno izmiješajte sve mokre sastojke. Ako vam se ulje i šampanjac ne povezuju u potpunosti, to je normalno, ne brinite.
- Ulijte izmiješane mokre sastojke u posudu sa suhima i sve mikserom izmiksajte.
- Podijelite smjesu u kalupe za muffine i pecite ih oko 18-20 minuta, odnosno dok ne poprime zlatnu boju. Ostavite ih da se u potpunosti ohlade prije no što na njih stavite glazuru.
- Za glazuru je potrebno da dobro mikserom izmiješate šećer u prahu, veganski maslac, maline, šampanjac i ekstrakt vanilije. Miksajte dok ne dobijete željenu konzistenciju te potom prelijte ohlađene cupcakese. Sve na kraju ukrasite svježim malinama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.