Recepti za pincu se razlikuju, no ovo je jedna od rijetkim pravih artisanskih pinca od kiselog tijesta. Kao takva skroz je drugačija od klasičnih konvencionalnih na tržištu. U prijevodu: ima otvorenu strukturu zbog čega ne pada teško, topi se u ustima i aromatičnija je. Prepuna aroma vanilije, citrusa, ruma, cimeta i rogača.
Pinca sad već tradicionalno dolazi u pakiranju od 500 grama, idealnom za poklanjanje, a njena proizvodnja traje čak četiri dana. Prvi je dan rezerviran za dovođenje divljeg kvasca u optimalnu formu, a sve kako bi se kasnije tako bogati zamjes uspio dignuti. Nakon toga slijedi zamjes koji je također podijeljen na dva dijela zbog velike količine maslaca, šećera, žumanjaka i aroma koje tijesto mora apsorbirati. Cijeli taj dugotrajni proces rezultira neponovljivo sočnom i aromatičnom sirnicom čiji je prirodni rok trajanja čak dva mjeseca bez korištenja ikakvih konzervansa, naravno.
Bez obzira na to jeste li ljubitelj klasične verzije ili preferirate moderne varijacije, pincu je teško ne voljeti. Pogotovo kad znamo priču o njenoj bogatoj tradiciji. Naime, ovaj je kolač bio simbol obilja, a u prošlim vremenima smatrao se i obrednim jelom koje je trebalo označiti radost i slavu Uskrsa. Za mnoge je pinca prilika za ponovno stvaranje uspomena te za prisjećanje o onim već stvorenima s obitelji i s prijateljima.
Ove godine posebno su atraktivni i paketi na Boogie webshopu u kojima kupci ostvaruju pogodnosti. Za tri kupljene pince Boogie ekipa časti besplatnom poštarinom, a za četiri i besplatnom poštarinom i uskršnjim keksićima. Uz pincu, u ponudi je i obožavani panettone koji je prošlog Božića postao hit u Engleskoj, Švicarskoj i SAD-u. Sada uz čokoladu, kandirano voće te mandarinu i bijelu čokoladu, predstavljaju i novi okus iznenađenja.
Pincu, uz Boogie Lab u Parku Kneževa i Arena Centru, te putem weba https://hr.boogiebakery.com, možemo kupiti i u partnerskim trgovinama čiji se popis nalazi na Boogie Instagram profilu.