Već duže vrijeme osim klasičnih kroasana, kruhova i standardnih buhtli ili pereca u pekarama pronalazimo apsolutne pastry senzacije – što nam se jako sviđa. Danas kada nekome kažete da imate omiljenu pekarnicu, većina će odmah upitati o kojoj se artisan ili craft pekarnici radi i neće biti u krivu u pretpostavci – jer one niču kao gljive poslije kiše te dokazuju kako se svijet pekarstva drastično promijenio pa je sada pandan vrhunskim slastičarnicama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Cruffini s punjenjima, cronutsi, crookieji, zanatski kruhovi ili focaccie – sve to uvijek iznova nas vodi u pastry raj za naše nepce, a sada se na sceni pojavio još jedan novi hibrid – kroasan sladoled! Radi se o ‘izumu’ pekarnice ‘Flaky Pastry’ iz Dubaija, a koja je spajanjem hrskavog tijesta kroasana umjesto korneta i najfinijeg zanatskog sladoleda stvorila senzaciju koja je u rekordnom roku postala viralna na društvenim mrežama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Navodno je upravo ‘Flaky Pastry’ najbolja pekarnica u Dubaiju, a njezine proizvode obožavaju i turisti i lokalni šeici. Specijalizirana je upravo za kroasane, a u ponudi imaju i one gigantske, koje možete podijeliti s 4 ljudi. Njihova receptura za hrskavo tijesto koje se topi u ustima osvaja na prvu, a sada dolazi u kombinaciji s punjenjem od sladoleda po vašem izboru. Tako se kroasan, koji je u ovom slučaju izdubljen, pretvara u najfiniji kornet koji ste ikada kušali – a uz to i sjajno vizualno izgleda.
Najpopularniji okusi sladoleda kojima ova pekarnica puni svoje kroasane su onaj od pistacija, raspberry delight okus, koji sadrži vaniliju sa svježim malinama i kompotom od malina, te lješnjak fantazija. Koju biste ovu sladolednu kremu vi odabrali za svoj prazni kroasan?
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.