Food blogerica Gladuša s nama će dijeliti ukusne i zdrave recepte koji će oduševiti sve kojima je zdrava hrana svakodnevnica, ali i sve one koji tek upuštaju u kuhinjske avanture. Gladušu pratite na blogu, Instagramu i Facebooku.
Kada netko spomene puding od čokolade ja se uvijek sjetim svoje bake Ivke. Nije bilo dana kada baka u špajzi nije imala spremnu vrećicu pudinga za svoju unučad. Nema veze što je ta unučad već i fakultete završavala, mi smo u njenim očima uvijek bili djeca. Ona vam je bila tipična baka – sjedila bi za stolom, brojala nam zalogaje i uvijek pretrpavala pijate da ne bi ostali gladni. “Vi ste djeca u razvoju”, poznata je izjava koja se i danas izgovara kada se jede više nego što bi trebalo. Mislite da ne bismo sve pojeli? Polizali bi pijate!
Ali uvijek je ostajalo mjesta za puding.
Najteže je bilo čekati da se puding ohladi. Provjeravalo se često, vrtili bi se svi oko zdjelica. Pa gledaj u kojoj zdjelici ima više i rezerviraj na vrijeme. Vikala bi baka da se strpimo, još se nije ni korica napravila, a kad je dala zeleno svijetlo, di ćeš veće sreće!
Pokušavala sam se sjetiti kada sam zadnji put jela takav puding. Prošle su sigurno godine, jer ni bake, nažalost, više nema. Da joj predstavim ovu svoju verziju, vjerojatno bi me u čudu gledala. Skuhala bi ona svoj i ja bi ga s guštom pojela. Sigurna sam – njen bi bio bolji.
Ali tvrdoglava kakva jesam, upetljala sam se i u puding i napravila ga na svoj način. Ma bila bi ona ponosna.
Sve što trebate je svega 3 sastojka i malo bolji blender.
Sastojci: (oko 3-4 porcije)
- 400 ml kokosove kreme u limenci
- 100 g otkoštenih datulja
- 50 g kakaa u prahu
- prstohvat soli
- aroma vanilije (opcija)
Postupak:
Ubacite sve sastojke u blender i blendajte dok ne nastane glatka smjesa. Prebacite u zdjelice i stavite u frižider na hlađenje minimalno 4 sata, a najbolje preko noći.