Germknedla od pistacija zvuči savršeno! Evo kako je napraviti

Recept nam je otkrio food blogger Vedran Maričić.

Germknedla je desert od dizanog tijesta koji dolazi iz Austrije, a popularan je tijekom zimskog perioda u mnogim zemljama ovog dijela Europe. Ova slastica tradicionalno je punjena pekmezom te kuhana na pari, s nemali broj puta vidjeli smo i kušali razna  druga punjenja! Ovaj put oduševila nas je ideja Germknedle u verziji s pistacijama, odnosno sa slatkim namazom od pistacija koji obožavamo u svim varijantama. Recept smo pronašli na Instagramu @vedranovakuhinja food bloggera Vedrana Maričića koji je jednostavno ustanovio: “Ovo su najbolje germknedle koje sam u životu probao”, a mi mu vjerujemo!

Vedran je s nama velikodušno podijelio recept i jedva se čekamo iskušati u pripremi, a ako planirati učiniti isto – svi detalji čekaju vas u nastavku:

Sastojci

Za tijesto (količina je za 4 velike germknedle)

  • 300 g glatkog brašna
  • 5 g suhog kvasca
  • 30 g šećera
  • dobar prstohvat soli
  • 1 žlica paste vanilije
  • ribana korica jednog limuna
  • 150 ml mlakog mlijeka
  • 30 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje

+pistachio spread, Lindor pistachio praline i umak od vanilije

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vedran Maricic (@vedranovakuhinja)

Postupak

“Od svih sastojaka umijesite glatko tijesto. Neka vam svi sastojci budu sobne temperature i najbolje bi bilo da tijesto mijesite u kuhinjskom robotu ili s mikserom koristeći spiralne nastavke (jer je tijesto blago ljepljivo dok se dobro ne umijesi). Tijesto prebacite u posudu koju ste premazali uljem pa ga pustite da se digne 1h.

Nakon što se tijesto diglo, blago ga premijesite pa podijelite na 4 jednaka dijela. Oblikujte kuglice pa svaku kuglicu rastanjite i punite pistachio spreadom i Lindor pralinom. Dobro zatvorite tijesto u kuglicu kako ništa ne bi iscurilo van.

Formirane germknedle kuhamo na pari (ja imam Zepter zdjelu za kuhanje na pari, ali ako nemate možete postići isti efekt s pomoću običnog metalnog cjedila za tjesteninu iznad zdjele u kojoj vam ključa voda). Knedle se kuhaju poklopljene 20 minuta.

Knedle sam servirao uz umak od vanilije (koristio sam kupovni).”

GastroReceptiGermknedla od pistacija zvuči savršeno! Evo kako je napraviti

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj