Imamo recept za najkremastiju tjesteninu s umakom od bundeve!

Prava jesenska comfort food hrana.

Svjesni smo da vam većinski donosimo recepte za slastice – od vrućih čokolada s twistom, pa sve do torti i palačinki u raznim verzijama. Zato vam ovog puta pišemo o kremastoj tjestenini koja nije slatka, ali će vas oduševiti – brzo se priprema, obiluje zdravim namirnicama i raskošnim okusima, a utjelovljuje pravu esenciju comfort food jesenskih jela. Trebat će vam tek par sastojaka, a većinu već ionako vjerojatno imate kod kuće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ashley – Spoonful of Flavor (@spoonfulflavor)

Tjestenina u umaku od bundeve

Sastojci:

  • 300 g bundeve
  • 30 g maslaca
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka, protisnut
  • 150 g slanine
  • 350 g tjestenine po izboru
  • 1 grančica ružmarina
  • 100 g svježeg kravljeg sira
  • 100 ml suhog bijelog vina
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • ribani sir

Postupak pripreme:

  • Pripremite bundevu – potrebno je skinuti koru, očistiti unutrašnjost od koštica i narezati ju na kockice. Slaninu narežite na kockice kao i luk, a listiće ružmarina usitnite. Zagrijte maslac
  • Na vruću tavu dodajte maslac i pričekajte da se otopi. Dodajte luk, kockice slanine i češnjak, promiješajte i pržite na laganoj vatri 5 do 10 minuta. Dodajte bundevu. Dodajte nasjeckani ružmarin, pržite 2 minute pa dodajte nasjeckanu bundevu. Sve skupa miješajte na srednje jakoj vatri otprilike 10 minuta. Posolite i popaprite po ukusu.
  • Ulijte vino i pričekajte da ono napola ispari. U međuvremenu u lonac vrele vode dodajte tjesteninu i kuhajte ju po uputama na pakiranju.
  • Dok se tjestenina kuha, bundevu i ostale sastojke stavite u blender, dodajte kravlji sir i blendajte u intervalima dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Tjesteninu ocijedite kada je kuhana i prebacite na vrelu tavu s 3 žlice maslinovog ulja, dodajte umak od bundeve, promiješajte i kratko ugrijte da se svi sastojci sjedine. Tjesteninu poslužite u manje zdjelice ili dublje tanjure, posipajte naribanim sirom i uživajte.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli bamixnl (@bamixnederland)

GastroReceptiImamo recept za najkremastiju tjesteninu s umakom od bundeve!

Sjajan projekt Julijane Matanović – budimo Žena ženama svakoga dana!

Žena u književnosti Julijane Matanović ima središnje mjesto. Ona je buntovna nogometašica Šeki u sjajnoj kratkoj priči “Udarac u psihu”, emotivna studentica književnosti u...

Džepina Medical Group postaje JN Medical Group

Džepina Medical Group, od sada, svoje poslovanje nastavlja pod imenom JN Medical Group, uz vodstvo renomiranog estetskog kirurga dr. Johanna Nemrave. Ova promjena označava nastavak tradicije...

Facebook

100,860FanovaLajkaj