Imamo recept za najkremastiju tjesteninu s umakom od bundeve!

Prava jesenska comfort food hrana.

Svjesni smo da vam većinski donosimo recepte za slastice – od vrućih čokolada s twistom, pa sve do torti i palačinki u raznim verzijama. Zato vam ovog puta pišemo o kremastoj tjestenini koja nije slatka, ali će vas oduševiti – brzo se priprema, obiluje zdravim namirnicama i raskošnim okusima, a utjelovljuje pravu esenciju comfort food jesenskih jela. Trebat će vam tek par sastojaka, a većinu već ionako vjerojatno imate kod kuće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ashley – Spoonful of Flavor (@spoonfulflavor)

Tjestenina u umaku od bundeve

Sastojci:

  • 300 g bundeve
  • 30 g maslaca
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka, protisnut
  • 150 g slanine
  • 350 g tjestenine po izboru
  • 1 grančica ružmarina
  • 100 g svježeg kravljeg sira
  • 100 ml suhog bijelog vina
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • ribani sir

Postupak pripreme:

  • Pripremite bundevu – potrebno je skinuti koru, očistiti unutrašnjost od koštica i narezati ju na kockice. Slaninu narežite na kockice kao i luk, a listiće ružmarina usitnite. Zagrijte maslac
  • Na vruću tavu dodajte maslac i pričekajte da se otopi. Dodajte luk, kockice slanine i češnjak, promiješajte i pržite na laganoj vatri 5 do 10 minuta. Dodajte bundevu. Dodajte nasjeckani ružmarin, pržite 2 minute pa dodajte nasjeckanu bundevu. Sve skupa miješajte na srednje jakoj vatri otprilike 10 minuta. Posolite i popaprite po ukusu.
  • Ulijte vino i pričekajte da ono napola ispari. U međuvremenu u lonac vrele vode dodajte tjesteninu i kuhajte ju po uputama na pakiranju.
  • Dok se tjestenina kuha, bundevu i ostale sastojke stavite u blender, dodajte kravlji sir i blendajte u intervalima dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Tjesteninu ocijedite kada je kuhana i prebacite na vrelu tavu s 3 žlice maslinovog ulja, dodajte umak od bundeve, promiješajte i kratko ugrijte da se svi sastojci sjedine. Tjesteninu poslužite u manje zdjelice ili dublje tanjure, posipajte naribanim sirom i uživajte.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli bamixnl (@bamixnederland)

GastroReceptiImamo recept za najkremastiju tjesteninu s umakom od bundeve!

Facebook

99,687FanovaLajkaj