Jedan od najjednostavnijih recepata za krem juhu!
Ukusne, zasitne, zdrave, i ništa manje važno, jednostavne za pripremu i brzo gotove – dovoljni su razlozi da ih uvedete u svoju prehranu barem dva puta tjedno. Juhe od povrća donijet će vitamine i minerale, kao i druge potrebne nutrijente koje tijekom hladne sezone najčešće u manjim količinama unosimo u organizam. Danas vam donosimo recept za juhu od leće i povrća.
Potrebno vam je:
20 dkg leće
2 mrkve
2 srednja krumpira
1 luk
2 češnja češnjaka
peršin
crvena paprika
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na dvije žlice maslinovog ulja pirjajte luk, nakon par minuta dodajte češnjak pa krumpir i mrkvu narezanu na kockice te polako dolijevajte vodu. Dodajte leću, žličicu mljevene crvene paprike, sol i papar po želji i kuhajte oko 40 minuta. Gotovu juhu izmiksajte štapnim mikserom. Na kraju dodajte svježe nasjeckani peršin.