Jednostavan recept za kolačiće uvijek dobro dođe, ako vam uz to treba tek pola sata za pripremu, tim bolje. Upravo takvi jednostavni, brzi i ukusni su kolačići u kojima glavnu ulogu imaju bademi i limun. Što vam je sve potrebno te postupak izrade pročitajte u nastavku:
Potrebno vam je:
10 dkg brašna
4 bjelanca
20 dkg šećera u prahu
20 dkg maslaca
20 dkg badema
2 limuna
Priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno i šećer u prahu. Naribajte koricu limuna i iscijedite sok, a bademe narežite na komadiće. U zdjelu s brašnom dodajte maslac omekšan na sobnu temperaturu, sok i limunovu koricu, na kraju dodajte nascjeckane bademe i prethodno umućene bjelance. Sve lagano promiješajte žlicom. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje pa stavljate po žličicu tijesta (napravite razmak od nekoliko centimetara). Stavite peći na 7,8 minuta (ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju) u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 C.