Laganih, ljetnih deserata nikad dosta, a ovaj će vas zasigurno oboriti s nogu. Jednostavan je, jako ukusan te brzo spreman za posluživanje. Zapravo se radi o ledenim kockama od jagoda, omiljenih proljetnih bobica. S obzirom da se sezona jagoda kreće zahuktavati, pravo je vrijeme da otkrijete neke nove načine konzumiranja ove mnogima drage voćke. Ovaj je recept savršen spoj sladoledne kreme u formi kolača, a mi vam sugeriramo da ga isprobate napraviti već danas.
Sastojci:
- 250 ml mlijeka
- 150 ml slatkog vrhnja
- 3 šlag kreme s okusom vanilije
- 500 g jagoda
Postupak pripreme:
Pomiješajte hladno mlijeko i vrhnje, dodajte sadržaj vrećica šlag krema i miješajte električnom mješalicom 3-4 minute. Kremu izlijte na uljem namazan lim veličine 20×30 cm. Po kremi rasporedite oprane i na četvrtine narezane jagode. Lim s kremom i jagodama pokrijte aluminijskom folijom i stavite u zamrzivač na 3-4 sata. Pri posluživanju kremu narežite na ploške i poslužite s preostalim jagodama, a možete poslužiti i s voćnim umakom. U kremu možete umiješati pola količine pasiranih jagoda, a preostalu količinu narežite na četvrtine. Sve ukrasite preljevima ili dodacima po želji.