Ovako pripremljene borovnice postat će vaš najdraži dodatak zobenoj kaši

Još jedna verzija zobene kaše koju vrijedi isprobati...

Zobena kaša zasigurno je jedan od naših omiljenih doručaka. Najveća prednost zobi koja je žitarica cjelovitog zrna je to što sadrži veliku količinu vlakana, a to odlično za probavu, osim toga, drži vas sitima zbog toga što vlakna usporavaju probavu ugljikohidrata – smanjuju razinu šećera u krvi pa ne dolazi do osjećaja gladi. Isto tako, sadrži niski postotak masnoće i utječe na snižavanje kolesterola, a po količini proteina (bjelančevina) zob je najhranjivija žitarica.

Međutim, benefiti ove namirnice za tijelo nisu jedina stvar koja nas iz dana u dan privlači uvrštavanju zobi u jelovnik. Zob je po okusu poprilično neutralna što znači da joj praktički možete nadodati bilo koje voće i orašaste plodove. Opcija je puno, a ovaj put izbor je pao na borovnice koje sadrže nevjerojatne količine antioksidansa – primjerice, u samo 100 grama borovnice nalazi se ista količina kao u pet istih porcija bilo kojeg drugog voća. Borovnice će vašu kožu štititi od starenja, bolesti srca, artritisa, astme, gubitka pamćenja i svih ostalih oboljenja vezanih uz starenje organizma.

 

Zobena kaša s pečenim borovnicama

Svoju zobenu kašu oplemenite pečenim borovnicama s javorovim sirupom koje ćete brzo i lako pripremiti u pećnici i koje će biti idealne za ljubitelje slatko-kiselih kombinacija. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, pleh premažite kokosovim uljem i rasporedite šaku borovnica, prelijte ih s jednom žlicom javorovog sirupa. Sve protresite dok borovnice nisu prekrivene sirupom. Pecite ih oko 8 minuta ili dok ne izgledaju kao da će “puknuti”. Zobenu kašu pripremite kao inače i prelijte je pečenim borovnicama i nasjeckanim bademima.

Dobar tek!

GastroReceptiOvako pripremljene borovnice postat će vaš najdraži dodatak zobenoj kaši

Facebook

99,687FanovaLajkaj