Pečena cimet kaša za savršen početak cozy zimskog jutra

Puna proteina i vlakana.

Odavno znamo da fitness treneri i nutricionisti preporučuju da u roku pola sata od dizanja iz kreveta ujutro pojedemo kvalitetan obrok koji će nas činiti sitima kroz nekoliko sati. Zato je najbolje kombinirati namirnice bogate vlaknima, ali i proteinima, a jedan doručak koji sadrži sve što vam treba za savršeno zdrav početak dana je i zapečena zobena kaša.

Ova zobena kaša puna je vitamina i minerala, jako je ukusna i zasitna, a može je se opisati i kao slatki desert. Počastite se njome što prije!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jolene (@thecedarwoodcottage)

Zapečena zobena kaša s jabukama i cimetom

Sastojci:

  • 60 g zobenih pahuljica
  • 120 ml zobenog mlijeka
  • 1 malo jaje
  • 100 g pirea od jabuke
  • 1 manja jabuka
  • 1 žličica začina za medenjake (ili cimeta)
  • prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 20 g (listića) badema

Postupak pripreme:

  • Za pire od jabuka uzmite par jabuka, ogulite ih, narežite na kockice i kuhajte s malo vode i soka od pola limuna (bez dodanog šećera) dok ne omekšaju. Zatim ih štapnim mikserom (ili vilicom) pretvorite u pire. Pire mora biti dosta gust (kao kašica za bebe) pa ga kuhajte dok voda ne ispari. Nakon toga ga prebacite u steriliziranu staklenku i ostavite da se ohladi.
  • Upalite pećnicu na 170°C. Pomiješajte sve ostale sastojke, osim 1 jabuke i listića badema. Pleh veličine 10×5 cm lagano namastite kokosovim uljem (ili stavite papir za pečenje) pa ulijte smjesu sa svim izmiješanim sastojcima, u koje ste dodali pire od jabuka, u pleh. Na vrh stavite narezane komadiće 1 jabuke i listiće badema. Pecite 20-ak minuta, samo da se sastojci fino sjedine i zapeku, ali kaša mora ostati kremasta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Saška Smiljanić (@umetnost.kuvanja)

GastroReceptiPečena cimet kaša za savršen početak cozy zimskog jutra

Regent Real Estate božićnim domjenkom zaokružio godinu snažnog rasta

Posljednja subota prije Božića posljednjih je godina postala prepoznatljiv termin za jedno od zapaženijih zagrebačkih poslovno-društvenih okupljanja. Riječ je o Regent Real Estate božićnom...

Facebook

100,860FanovaLajkaj